CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TÜRKİYE ANAYASA PLATFORMU'NDA KONUŞTU

28.01.2016 15:57

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TÜRKİYE ANAYASA PLATFORMU'NDA KONUŞTU

Türkiye Anayasa Platformu tarafından düzenlenen "Yeni Anayasa İçin Hep Birlikte" temalı programa katılarak bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Millet, kendi meselesi olan Yeni Anayasa talebine, kendisini temsil eden sivil toplum kuruluşları aracılığıyla sahip çıkıyor. Ondan dolayı teşekkür ediyorum. Demokrasiye inanan herkesin, milletin talebine saygılı olması gerekir. Her kim ki millete sırtını döner, millete rağmen yol yürümeye kalkarsa, akıbeti hüsran olur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Anayasa Platformu tarafından ATO Congresium’da düzenlenen “Yeni Anayasa İçin Hep Birlikte” temalı programda 16 sivil toplum kuruluşu üyelerine hitap etti. Programa Birlik Haber-Sen adına Genel Başkan Yardımcılarımız Mevlüt Burgaç, Cüneyt Özban, Muzaffer Boskurt, Ahmet Karagöz ve Ankara Şube Başkanlarımız katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Anayasa Platformu çatısı altında bir araya gelen 16 sivil toplum kuruluşu; Anadolu Platformu, ASKON, Birlik Vakfı, Cihannüma Derneği, Ensar Vakfı, Hak-İş, HUDER, İHH, İlim Yayma Cemiyeti, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Memur-Sen, MÜSİAD, ÖNDER, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, TÜMSİAD ve TÜRGEV’in yöneticileriyle, üyeleriyle, gönüllüleriyle her türlü şükranı, her türlü teşekkürü ve takdiri hak ettiklerini ifade etti.

Türkiye Anayasa Platformu’nun “Yeni Anayasa İçin Hep Birlikte” çağrısının, şu ana kadar yaklaşık 300 sivil toplum kuruluşu tarafından desteklendiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sayının kısa süre içinde, çok daha yüksek rakamlara ulaşacağına inandığını; bunun ise ülke genelinde milletin birliğine bir çağrı olduğuna inandığını kaydetti.

“MİLLET KÜKREDİĞİ ZAMAN, ÖNÜNDE NE BENTLER NE DE DAĞLAR DURABİLİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu meselenin, herhangi bir kurumun veya herhangi bir şahsın değil, bizatihi milletin meselesi olduğunu dile getirdi. Yeni Anayasa konusuna, milletin değerlerini yaşatma noktasında hassasiyet sahibi sivil toplum kuruluşlarının öncülük etmesinin, rastgele bir durum, bir tesadüf olmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet, kendi meselesi olan Yeni Anayasa talebine, kendisini temsil eden sivil toplum kuruluşları aracılığıyla sahip çıkıyor. Ondan dolayı teşekkür ediyorum. Demokrasiye inanan herkesin, milletin talebine saygılı olması gerekir. Her kim ki millete sırtını döner, millete rağmen yol yürümeye kalkarsa, akıbeti hüsran olur. Bakınız merhum Akif, İstiklal Marşımızda milletin gücünü nasıl ifade ediyor: ‘Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım. Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım’ Millet kükrediği zaman, onun önünde ne bentler durabilir, ne de dağlar durabilir” dedi.

“MİLLÎ VE YERLİ OLAN HER MESELEDE CUMHURBAŞKANI OLARAK BEN DE VARIM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni Anayasa meselesinin de, milletin böyle güçlü bir talebi haline dönüştüğüne dikkat çekti. Bu toplantının, artık meselenin göz ardı edilemeyecek, ertelenemeyecek, ötelenemeyecek, baştan savılamayacak bir seviyeye ulaştığını gösterdiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Milletimiz, sivil toplum kuruluşları aracılığıyla artık konuya el koymuştur. Bu tür toplantılarla, çalıştaylarla, arama konferanslarıyla tüm kesimleri içine alan, tüm kesimlerin ihtiyaçlarını ve beklentilerini yansıtan Yeni Anayasa süreci hızla olgunlaşacaktır. Yeni Anayasa çalışmalarına emeği geçen ve geçecek olan herkese şimdiden şükranlarımı sunuyorum. Çünkü bu mesele millîdir, bu mesele yerlidir. Millî olan her meselede, yerli olan her meselede ‘Cumhurbaşkanı’ olarak ben de varım bunu açıkça söylüyorum. Bu güne kadar kurulan anayasaların hepsi ithaldir. Yerli değildir ve ithal ürünlerle yönetildik. İthal mantıklar bize hâkim oldu. Şimdi biz yerliye ve millîye dönmeliyiz.”

 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR