“CHP'Lİ GÖK’ÜN, TRT’ DEKİ TUTUMU VANDALLIKTIR”

13.01.2016 15:23

“CHP'Lİ GÖK’ÜN, TRT’ DEKİ TUTUMU VANDALLIKTIR”

TRT Genel Müdürlüğü Mavi Bina önünde toplanan çok sayıda Birlik Haber-Sen üyesi, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ün TRT Genel Müdürün odasını basmasını sloganlar atarak protesto ettiler. Eyleme Birlik Haber-Sen Genel Başkan Vekili Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Burgaç, Cengiz Bekan, Cüneyt Özban, Muzaffer Boskurt, TRT Şube Başkanı Yasin Gülünay, Ankara 17 Nolu Şube Başkanı Evren Akpınar, Ankara 17 Nolu Şube Başkan Vekili Cengiz Cantemur, Ankara 21 Nolu Şube Başkanı Aytemur Yıldır ve diğer şubelerin yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda TRT çalışanı katıldı.

Grup adına açıklama yapan Genel Başkanımız Ömer Budak, “Milletvekili olmak hukuk tanımazlık anlamına gelmez. Halk tarafından seçilmiş olmak sınır tanımazlık anlamına gelmez. Şu veya bu şekilde meclise girmek hakaret etme, tehdit etme ve milletin bir ferdine saldırma hakkı tanımaz” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve beraberindeki milletvekilleri, TRT Genel Müdürlük makamını bastığını anımsatan Genel Başkanımız Budak, “CHP heyeti, Bakanlar Kurulu’nun atadığı ve atama kararının altında da milletin seçtiği Cumhurbaşkanının, milletin Başbakanının imzası bulunan Sayın Genel Müdüre ve Ülkemizin güzide kurumu TRT’ye hakaret etmişlerdir” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Budak,  bu olayın elim ve kaygı verici olduğunu belirterek şunları söyledi: “CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, bir milletvekiline yakışmayacak şekilde, mahalle kabadayısı edasıyla, sesini yükselterek Sayın Genel Müdüre “seni burada oturtmayacağız” diyerek tehdit etmiş, elindeki dosyaları Genel Müdürün yüzüne baka baka masaya vurmuştur. Gök’ün yaptığı bu davranış, TRT Genel Müdürü Sayın Şenol Göka nezdinde Genel Müdürlük makamına, ülkemizin güzide kurumu TRT’ye ve TRT çalışanlarına yapılmış büyük bir saygısızlıktır.”

Genel Başkan Budak, “Milletle ve bu milletin değerleriyle kavgalı olan CHP, bir kez daha içerisinde barındırdığı darbeci zihniyeti gün yüzüne çıkarmıştır. TRT’yi millete değil de kendine ait sananlar, bu düşüncelerinden vazgeçmelidir.  Sorunların nezaketle değil de kavgacı bir tutumla çözüleceğini sananlar bu tavırlarından uzaklaşmalıdır. İletişim çağını yaşadığımız bu yüzyılda CHP heyeti, Türkiye’nin en güzide kurumlarından biri olan TRT’ye hiçbir makama yakışmayacak şekilde davet edilmeden ve habersizce gelerek  “BU KAPILARI KIRARIZ’’ naralarıyla TRT Genel Müdürünün odasına girmişlerdir. Bu davranışları içlerindeki Vandallığı, öfkeyi, çatışmacı ve baskıcı zihniyetleri ortaya çıkarmıştır. Bunca saygısızlığa rağmen TRT Genel Müdürü Şenol Göka’yı göstermiş olduğu vakur duruş ve olgun davranışından dolayı kutluyoruz” dedi.

Genel Başkan Ömer Budak, Bu kurumun içerisinden yetişmiş ve Bakanlar Kurulu’nca atanan bir genel müdüre, her şeyden önce bir insana yapılan bu çirkin saldırıyı hiçbir siyasi ve etik değerler adına doğru bulmadıklarını belirterek “Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı TRT’de yetkili olan Birlik Haber Sen olarak TRT Genel Müdürüne, TRT Kurumuna ve 8 bin çalışanına yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bugün bizlerle birlikte bu çirkin saldırıyı kınayan RATELVAK’a, PERKO’ya TRT Vakfına ve tüm TRT çalışanları ile birlikte  tam katılımcılara teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ ŞÖYLE:

 

CHP'nin TRT Tutumu Vandallıktır!

Değerli Basın Mensupları, kıymetli TRT çalışanları….

Milletvekili olmak hukuk tanımazlık anlamına gelmez. Halk tarafından seçilmiş olmak sınır tanımazlık anlamına gelmez. Şu veya bu şekilde meclise girmek hakaret etme, tehdit etme ve milletin bir ferdine saldırma hakkı tanımaz.

Bildiğiniz gibi, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve beraberindeki milletvekilleri, TRT Genel Müdürlük makamını basmışlardır. CHP heyeti, Bakanlar Kurulu’nun atadığı ve atama kararının altında da milletin seçtiği Cumhurbaşkanının, milletin Başbakanının imzası bulunan Sayın Genel Müdüre ve Ülkemizin güzide kurumu TRT’ye hakaret etmişlerdir.

Elim ve kaygı verici bu olayda CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, bir milletvekiline yakışmayacak şekilde, mahalle kabadayısı edasıyla, sesini yükselterek Sayın Genel Müdüre “seni burada oturtmayacağız” diyerek tehdit etmiş, elindeki dosyaları Genel Müdürün yüzüne baka baka masaya vurmuştur. Gök’ün yaptığı bu davranış, TRT Genel Müdürü Sayın Şenol Göka nezdinde Genel Müdürlük makamına, ülkemizin güzide kurumu TRT’ye ve TRT çalışanlarına yapılmış büyük bir saygısızlıktır.

DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI…

Milletle ve bu milletin değerleriyle kavgalı olan CHP, bir kez daha içerisinde barındırdığı darbeci zihniyeti gün yüzüne çıkarmıştır. TRT’yi millete değil de kendine ait sananlar, bu düşüncelerinden vazgeçmelidir.  Sorunların nezaketle değil de kavgacı bir tutumla çözüleceğini sananlar bu tavırlarından uzaklaşmalıdır. İletişim çağını yaşadığımız bu yüzyılda CHP heyeti, Türkiye’nin en güzide kurumlarından biri olan TRT’ye hiçbir makama yakışmayacak şekilde davet edilmeden ve habersizce gelerek  “BU KAPILARI KIRARIZ’’ naralarıyla TRT Genel Müdürünün odasına girmişlerdir. Bu davranışları içlerindeki Vandallığı, öfkeyi, çatışmacı ve baskıcı zihniyetleri ortaya çıkarmıştır. Bunca saygısızlığa rağmen TRT Genel Müdürü Şenol Göka’yı göstermiş olduğu vakur duruş ve olgun davranışından dolayı kutluyoruz.

TRT bir iletişim kurumudur. Kamu yararı gözeten bir yayın kuruluşudur. Kurumların yöneticileri ile bir araya gelme, çalışanların sorunları, talepler ve beklentilerin görüşülmesi belli kurallar çerçevesinde yapıldığı malumunuzdur. Kaldı ki adı geçen şahıslar seslerini duyurmak için onlarca platforma sahiptir. Ancak bu kuralları hiçe saymak, suistimal etmek, algı operasyonları yürüterek kurumları ve yöneticileri itibarsızlaştırmak için bir takım çabalara girmek tek kelimeyle işgüzarlıktır.

Makam odasını basmak, tehdit etmek, baskı altına almak ve eski rejim bekçiliğine soyunmak gericiliktir, haddi aşmaktır.

SAYGI DEĞER BASIN EMEKÇİLERİ…

CHP heyetinin göstermiş oldukları bu tavır normal eleştiri sınırlarının çok ötesinde saygısızca bir tavırdır. Türkiye’nin geldiği seviyeye yakışmayan bir tavırdır. Milli iradenin sesi olan TRT'ye karşı sergilenen bu tutum, yeni Türkiye'ye bir karşı koyuştur. Demokrasiyi hiçe saymak, kural nizam tanımamak ve vandallıktır.

Ülkemizin ve milletimizin göz bebeği olan TRT son zamanlarda yapmış olduğu atak ile göz dolduran bir kurumdur. TRT, geleneğimizi, göreneğimizi, örf ve adetlerimizi bizlere yeniden hatırlatan, milli ve manevi değerlerimizi öne çıkaran sorumlu yayıncılık anlayışını hiç bozmadan sürdürmektedir. Sermayesi millet tarafından konulan, tamamen yerli, özkaynaklarla beslenen bu kurum milletin DNA’sıyla oynamaya çalışan zihniyetlerin önünde var olmaya devam edecektir.  Bu varoluş mücadelesi milli duygularını yitirmiş insanları rahatsız etse de böyle devam edecektir.

Ancak tüm nezaket kurallarını hiçe sayarak kendini kanunlar üstünde gören bu davranış, takınılan bu tavır uzun yıllar milletin hafızasında yer edecektir.

 Bu kurumun içerisinden yetişmiş ve Bakanlar Kurulu’nca atanan bir genel müdüre, her şeyden önce bir insana yapılan bu çirkin saldırıyı hiçbir siyasi ve etik değerler adına doğru bulmuyoruz.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı TRT’de yetkili olan Birlik Haber Sen olarak TRT Genel Müdürüne, TRT Kurumuna ve 8 bin çalışanına yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Bugün bizlerle birlikte bu çirkin saldırıyı kınayan RATELVAK’a, PERKO’ya TRT Vakfına ve tüm TRT çalışanları ile birlikte  tam katılımcılara teşekkür ediyoruz.

Birlik Haber-Sen 

Genel Merkez 

Yönetim Kurulu