Bursa Şubesi Personele Yapılan Mobbinge Sessiz Kalmadı

05.08.2020 16:58

Bursa Şubesi Personele Yapılan Mobbinge Sessiz Kalmadı

Bursa Beşevler Merkez PTT Merkez Müdürünün çalışan personele mobbing uygulaması üzerine Birlik Haber-Sen Bursa Şubesi ve üyeleri Beşevler PTT Merkez Müdürlüğü binası önünde bir araya geldi. Bursa Şube Başkanı Sabri Uğur’un basın açıklaması gerçekleştirdiği eyleme Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Erdem, Memur-Sen İl Temsilcisi Gökhan Yünkül, Memur-Sen'e bağlı sendikaların il başkanları, Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda çalışan katıldı.

Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen olarak her zaman haklının ve mağdurun yanında mücadele vermekte olduklarını söyleyen Şube Başkanı Sabri Uğur, yaşanan haksızlıkları ve olayları ayrıntılarıyla aktardı. Personellere karşı yapılan haksız ve adaletsiz tutumlara karşı dik duruş sergilemek amacıyla bir araya geldiklerini ifade eden Bursa Şube Başkanı Sabri Uğur, Genel Yetkili Sendika Birlik Haber-Sen olarak Beşevler PTT Merkez Müdürünün personele uyguladığı baskı ve ayrımcılık yönündeki davranışları ile birçok defa karşı karşıya gelindiğini vurguladı.

Birlik Haber-Sen Bursa Şube Başkanı Sabri Uğur basın açıklamasında şunları dile getirdi; “Görev yetkilerini kendine özgü yönetim anlayışı ile sürdüren müdürün, bu durumları sebebiyle her gittiği merkezde olumsuz sonuçlara rastlamak mümkündür. Bundan 2 yıl önce görevini kurallara ve yönetmeliklere uygun olarak yapmak isteyen şube memuru siyasi nüfuzlu kişinin araması sonucu bir bayanın çalışmasının zor olacağı mobil araca görevlendirmiş ve tepkiler sonucunda geri almak zorunda kalmıştır. Sosyal medyada gördüğü tepkiye kinlenen müdür aynı memuru bir ay sonra en uzak merkezlerden biri olan Erikli PTT Merkezine geçici olarak görevlendirmiştir. Buna da muvaffak olamayan müdür söz konusu memuru şubede tek çalıştırmak gibi yöntemlerle baskısını sürdürmüştür. Canından bıkan memur ise tayin istemek zorunda kalmıştır. Hakkında açılan soruşturmada aleyhinde ifade verdiğini düşündüğü personeli çalıştığı merkezden uzaklaştırmış; yaptığı dolaylı baskılar ve onur kırıcı davranışlar sonucunda bu personeller psikolojik tedavi ve ilaç kullanmak zorunda kalmıştır. Daha önce benzeri uygulamalar ile ilgili olarak Beşevler merkezinde tüm personelin umudu olan bir soruşturma yapılmış ancak sadece müdüre ikaz verilmesiyle sonuçlanmış ve adeta kurtarılmıştır"

Yaşanan sıkıntıları ayrıntılarıyla dile getiren Şube Başkanı Uğur, konunun çözümü konusunda Birlik Haber-Sen olarak her zaman çalışanlarının yanında olduklarını ve haksızlıklara sessiz kalmayacaklarını yinelediler. Çalışanların yanında ve haksız baskıların karşısında dik duruşlarından taviz vermeyeceklerinin altını çizen Sabri Uğur, yaşanan üzücü olayın takipçisi olacaklarını belittiler.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR