Burgaç, Hatay’da düzenlenen “Yetkide İstikrar” Programına Katıldı

11.06.2018 11:29

Burgaç, Hatay’da düzenlenen “Yetkide İstikrar” Programına Katıldı

Memur-Sen Hatay İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Burgaç’ın yanı sıra; Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, Memur-Sen Hatay İl Başkanı Hasan Urhan, Birlik Haber-Sen Hatay İl Başkanı Nihat Gezer, Memur-Sen’e bağlı sendikaların il ve ilçe yönetimleri, çok sayıda teşkilat mensubu ve üye katıldı.

Memur-Sen’in bu zamana kadar edindiği misyondan bahseden eden Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Tonbul, “Memur-Sen olarak, kamu görevlilerinin hakkını, hukukunu korumak, emeğini değerli kılmak, ekmeğini artırmak için çeyrek asırdır soylu mücadele yürütüyor, ter akıtıyoruz. Kamu görevlileri sendikaları açısından her yılın Mayıs ve tek sayılı yılların Ağustos aylarının özel önemi vardır. Mayıs ayı, sendikalar açısından 11 ayın patronudur. Her yıl Mayıs ayında üye sayıları tespit edilir. Bu 15 Mayıs’ta da sendikaların üye sayısı tespit işlemi gerçekleştirildi. Elimizdeki sayılara göre Memur-Sen, 1 Milyonu aşan üye sayısıyla rakipsizliğini ve liderliğini bir kez daha tescilledi.” dedi.

Tonbul: “Örgütlü, güçlü ve lider olmanın, toplu pazarlık masasında ellerini kuvvetlendirdiğini vurgulayan Tonbul, “Memur-Sen, bu yıl ile birlikte kamu görevlileri sendikacılığı alanında 10 yıldır kesintisiz yetkili konfederasyondur.  Memur-Sen’in yetkili olması yanında bütün hizmet kollarında yani 11 hizmet kolunun tamamında da Memur-Sen’e üye sendikalarımız yetkilidir. Bu, Memur-Sen açısından yetkide istikrardır. Bu, emekçilerin gözünde itibardır. Bu, Memur-Senliler noktasında iftihardır. 10 yıldır aralıksız zirvede olmak emeklerimizin sonucudur.” ifadelerini kullandı.

Programda Hatay Memur-Sen Teşkilatına hitap eden Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı Burgaç, 24 Haziran’da yapılacak olan seçime ilişkin görüşlerini paylaştı. Türkiye’nin uzun zamandır ülke içinde ve dışında güçlü bir yapı oluşturduğuna dikkat çeken Burgaç, bu istikrarın devam etmesi gerektiğini belirtti. Ekonomik ve siyasi anlamda ülke olarak gelinen noktanın muazzam olduğuna dikkat çeken Burgaç, bu başarının kolay kazanılmadığı ve kaybedilmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. 1 Milyon üyesiyle Memur-Sen’in FETÖ’ye, PKK’ya ve emperyalist güçlere karşı sağlam duruşunu koruyacağının sözünü veren Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı, Suriye’nin mazlum halkına, Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya ve tüm İslam coğrafyasına umut olmaya devam edeceklerini ifade etti. 24 Haziran seçimlerinde ülkemiz için doğru kararın verileceğinden şüphesi olmadığını vurgulayan Burgaç, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı da kutladı.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR