Budak: Sendikacılığı, Çağın İhtiyaçları ile Örtüşen Yeni Bir Sivil Toplum Örgütü Olarak Yorumluyoruz

26.12.2017 16:55

Budak: Sendikacılığı, Çağın İhtiyaçları ile Örtüşen Yeni Bir Sivil Toplum Örgütü Olarak Yorumluyoruz

Birlik Haber-Sen Elazığ 9 No’lu Şubesinin 3. Olağan Kongre seçimleri gerçekleşti. Şube Başkanlığına Yeniden Süleyman Topuzoğlu seçildi. Toplantıya Birlik Haber-Sen Genel Başkanımız Ömer Budak, Genel Başkan Vekilimiz Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcılarımız Mevlüt Burgaç, Cengiz Bekar ve Muzaffer Boskurt, Elazığ Şube Başkanımız Süleyman Topuzoğlu, Malatya İl Başkanımız Kadir Kaya, Diyarbakır İl Başkanımız Sezgin Umutlu, Adıyaman İl Başkanımız Mevlana Polat, Bingöl İl Başkanımız Cengiz Köse, Muş İl Başkanımız Nurullah Toktaş, Van İl Başkanımız Şaban Hazan, Şube Delegeleri ve çok sayıda misafir katıldı.

Kongrede konuşan Birlik Haber-Sen Genel Başkanımız Ömer Budak, kongrenin seçimin başta Memur-Sen’e, Birlik Haber-Sen’e ve 9 Nolu Elazığ Şubesine hayırlı olması temennisinde bulundu.

Birlik Haber-Sen Genel Başkanımız Budak, “Sendikacılığı çağın ihtiyaçları ile örtüşen yeni bir sivil toplum örgütü olarak yorumluyoruz. Birlik Haber-Sen’in sendikal anlayışı kırıp dökmeden, yakıp yıkmadan, hiçbir güçten emir almadan, ortak akıl ve uzlaşıyla çıktığımız bu yolda; kararlılığımızdan azmimizden ödün vermeden gücümüze güç katarak yolumuza devam edeceğiz. Sendika olarak herkesi kucaklama anlayışıyla çalışmalarımıza devam ediyor, üstad Necip Fazıl Kısakürek’in söylemiyle “Tohum saç, bitmezse toprak utansın!/ Hedefe varmayan mızrak utansın!/ Hey gidi Küheylan, koşmana bak sen!/ Çatlarsan, doğuran kısrak utansın!” inancıyla yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.

Budak, “Birlik Haber-Sen, 2018-2019 yıllarını kapsayacak 4. Dönem toplu sözleşme masasında hizmet kolundaki kamu görevlilerinin yüzünü güldürmeyi başarmış, Toplu Sözleşme’nin en kazançlı sendikası Birlik Haber-Sen olmuştur. PTT ile yaptığımız KİK görüşmelerinde ise toplu sözleşmede eksik kalan maddeleri gündeme getirerek hayata geçirilmesini sağladık” şeklinde konuştu.

Gitmediğin yer, tutmadığın el senden değildir; düşüncesiyle hareket ettiklerini belirten Genel Başkan Budak, yönetimdeki arkadaşlarıyla birlikte bütün ülkeyi karış karış dolaştıklarını söyledi. Budak, “Gitmediğimiz il ilçe kalmadı. Bu çalışmanın meyvesini de 15 Mayıs’ta aldık. Dün kurduğumuz hayaller bugün gerçek oldu. Şimdi 20 binlerin hayallerini kuruyoruz. Biz inanıyoruz ki bu hayalide hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bir kez daha gördük ki “Bir çekirdekte bir filizi, bir filizde bir fidanı, bir fidanda ormanı düşleyenler”; birçok olumsuzluğa rağmen hedeflerinden şaşmadıkları sürece varacakları noktaya varırlar. Birlik Haber-Sen olarak önümüze koyduğumuz hedeflerden şaşmadan güçlü bir teşkilatla yolumuza devam ediyoruz. Bizim bu yola çıkmadaki amacımız hiçbir siyasal yaklaşım ve ideolojinin kanatları altına girmeden, kendi gücünü oluşturan medeniyet ve değer odaklı yeni sendikal anlayışla sorunun parçası değil, çözümün paydaşı olmayı sürdürmek. Örgütlenerek güçlenen, güçlendikçe yol alan, yeni Türkiye’de Birlik Haber-Sen olarak sorunların parçası olmadan çözümlerin paydaşı olmayı kendimize şiar edindik. Sendika olarak temel hak ve özgürlükler noktasında elde ettiğimiz kazanımlara doğrultusunda, insanca bir hayat için gerekli olan mali ve sosyal hakların iyileştirmesi noktasında kararlı duruşumuzu sergilemeye devam edeceğiz ve talepleri kazanıma dönüştürme mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Genel Başkan Ömer Budak, “Göreve geldiğimiz günden beri gecemizi gündüzümüze katarak sizlerin de desteğiyle kıskanılacak başarılara imza attık. Bu senede yetkinin adresi Birlik Haber-Sen oldu. Birlik Haber-Sen yürüttüğü çalışmalarla ve elde ettiği kazanımlarla hizmet kolumuzdaki tüm kamu görevlilerinin teveccühünü kazanmıştır, kazanmaya da devam edecektir. Son Kurum İdare Kurullarında elde ettiğimiz kazanımlar, haberleşme hizmet kolunun tarihindeki en önemli kazanımlardandır. Yıllarca yetkiyi elinde tutup da bu kazanımların hayalini bile kuramayanlar elde edilen bu başarı karşısında adeta afallayıp kalmışlardır. Biz sizlerden aldığımız güçle çalışmaya kazandırmaya ve mutlu etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Genel Başkanımız Ömer Budak, “Sendikacılığı çağın ihtiyaçları ile örtüşen yeni bir sivil toplum örgütü olarak yorumluyoruz. Birlik Haber-Sen’in sendikal anlayışı kırıp dökmeden, yakıp yıkmadan, hiçbir güçten emir almadan, ortak akıl ve uzlaşıyla çıktığımız bu yolda; kararlılığımızdan azmimizden ödün vermeden gücümüze güç katarak yolumuza devam edeceğiz. Sendika olarak herkesi kucaklama anlayışıyla çalışmalarımıza devam ediyor, üstad Necip Fazıl Kısakürek’in söylemiyle “Tohum saç, bitmezse toprak utansın!/ Hedefe varmayan mızrak utansın!/ Hey gidi Küheylan, koşmana bak sen!/ Çatlarsan, doğuran kısrak utansın!” inancıyla yolumuza devam ediyoruz. Gecesini gündüzüne katan, özverili ve gayretli çalışmalarıyla tüm Türkiye’de Birlik Haber-Sen’i Genel Yetkiye taşıyan başta Genel Merkez Yöneticilerimi, şube başkanlarımı ve şube yönetimlerini, İl, ilçe ve işyeri temsilcilerimizi tüm teşkilatımızı, disiplinli, istikrarlı ve ihlâslı çalışmalarının neticesinde elde ettiğimiz başarıdan ötürü hepinize teşekkür ederim. 20 No’lu şubemize, 1. olağan kongresinin hayırlı olmasını diler, katılımınızdan ötürü teşekkür ederim” diye Konuştu. 

Selamlama konuşması yapan Birlik Haber-Sen Elazığ 9 No’lu Şube Başkanı Süleyman Topuzoğlu ise kongreye gerçekleşen katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, seçimin sunucunun hayırlı olmasını diledi. Kendisine gösterilen güvenden dolayı delegelere teşekkür eden Topuzoğlu, “Bana gösterilen bu teveccühü boşa çıkarmayacağımdan emin olmanızı isterim. Sendikamız için gece gündüz çalışacağım.  Her geçen gün artan üye sayımızı, durmadan dinlemeden yolumuza devam ederek çalışmaya büyümeye devam edeceğiz. Erdemliler hareketi olan bu sendikada eğilmeden bükülmeden hak ne gerektiriyorsa o şekilde yolumuza devam edeceğiz” dedi.