Budak: Memur-Sen Milli Ve Yerli Duruşuyla Vesayete Son Verdi

11.03.2017 13:13

Budak: Memur-Sen Milli Ve Yerli Duruşuyla Vesayete Son Verdi

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Memur-Sen Balıkesir Temsilciliği tarafından düzenlenen “Memur-Sen’e Davet; Tercihimiz EVET” konferansına katıldı. Konferansa Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muzaffer Boskurt, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak, AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, AK Parti İl Başkanı Av. Hasan Demiraslan, Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Gür ile çok sayıda davetli ve Memur-Sen üyesi katıldı.

Programda konuşan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Memur-Sen’in çalışmaları, vizyonu ve misyonu hakkında açıklamalarda bulundu. Memur-Sen’in sendikacılıkta kendilerini vasi olarak görenleri tarihin çöplüğüne attığını söyleyen Budak, “Memur-Sen, yerli ve milli duruşuyla bu vesayete son verdi. Emeğin üzerindeki prangaları kırdı. Şimdi yeni bir hamle yapmak zorundayız. Zerreden zirveye yaptığımız yolculuğumuzu, yeni ufuklarla taçlandırmalıyız. 1 milyon 111 bin 111, yeni hedef. Bütün kamu görevlilerini sendikamıza davet ediyoruz” dedi.

Bir ile başladığımız mücadeleye burun kıvıranların, ‘bir gülle bahar olmaz’ dediklerini belirten Budak, asla şevklerinin kırılmadığını, çalışmaktan vazgeçmediklerini ifade etti. Bu uğurda akıttıkları terle, birlerden, on binlere, yüz binlere, milyona ulaştıklarını söyleyen Ömer Budak, “Muhterem Necmettin Erbakan Hocamız “bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar” demişti. Hamd olsun, bugün işte o baharı yaşıyoruz. Memur-Sen ve bağlı 11 yetkili hizmet kolu ve 4 komisyonumuz ile heyecanımızı hiç yitirmeden heybeti ve bereketi büyüttük. Türkiye ve bölgenin en büyük emek örgütü olduk. Ama bugünlere kolay gelmedik. Dişimizle tırnağımızla kazıyarak, engelleri bariyerleri yıkarak, bedeller ödeyerek bugünlere geldik.” şeklinde konuştu.

MEMİŞ: VESAYETİN FESHİ İÇİN EVET DİYORUZ

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş de, 16 Nisan’daki referandumda, vesayetin feshi için ‘EVET’ diyeceklerini söyledi. Memiş, ‘evet’ demekle, vesayetin feshine ilişkin hem yürütme hem de yargı erki odaklı değişikliklerin hayata geçeceğini belirterek, istikrar için, milli iradenin perçinlenmesi için bu değişikliğin gerçekleşmesi gerektiğini ifade etti.

BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE, BÖLGEYE DE İSTİKRAR GETİRİR

16 Nisan’daki referandumun, yeni Türkiye’nin kapısını aralayacağını söyleyen Memiş, büyük ve güçlü Türkiye’nin bölgede huzur ve istikrarın teminatı olacağını kaydetti. Vesayetin, prangasını sağlamlaştırmak istediğini ifade eden Metin Memiş, “Darbelerin anası 27 Mayıs’tan bu yana NATO gladyosu bu ülkede etkindir. İşte, vesayet işte budur. Biz gladyoyu yerle bir edecek bağımsız iradeyi kayıt altına alacak sisteme evet diyoruz.” Şeklinde konuştu.

İstikrarsız dönemlerin en büyük mağdurlarından birinin de kamu görevlileri olduğunu söyleyen Memiş, “Bir gecede artan faizleri hatırlayın, enflasyon canavarının bizleri ne hale getirdiğini hatırlayın. Onun için istikrar, istikbal, istiklal diyoruz. Onun için

Güçlü Sendika, Güçlü Türkiye Memur-Sen’e davet, Tercihimiz ‘evet’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

Evet derken “Dünya beşten büyüktür” iradesine sahip çıktıklarını da söyleyen Memiş, “Mazluma el uzatan güçlü Türkiye ideali için çalışıyoruz. Bu ülkenin bağımsızlığına halel getirecek her ne varsa karşı duruyoruz. Dün toprak olarak bizimle olan ve fakat bugün dahi gönlümüzde capcanlı yaşayan iklimlere bu iradeyle sesleniyoruz.” Şeklinde konuştu.

Konuşmasında, neden evet dediklerini de söyleyen Memiş, vesayetin feshi, yargı bağımsızlığı, yüksek yargıdaki askeri vesayetin sona ermesi, Türkiye gençliği, yasama erkininin yasama faaliyetine yoğunlaşması, yürütmenin yasama üzerindeki baskısının kalkması ve cumhurbaşkanı seçemeyen meclis ile cumhurbaşkanı seçtirilmeyen meclis fotoğrafı görmek istememelerinin öncelikli sebepleri olduğunu kaydetti.

MEMUR-SEN’E TEŞEKKÜR

Programda konuşan AK Parti Milletvekili Sema Kırcı ise konuşmasında Memur-Sen’i, milli duruşu ve milletten yana tavrından dolayı kutladı. Milletle aynı yerde durulmasının, ülkenin ve milletin menfaatine olduğunu söyleyen Kırcı, “AK Parti vesayeti yıktı. Memur-Sen de vesayetin deşifre edilmesi için çalıştı. 16 Nisan’da milletin egemenliğini perçinlemek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Programda ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Gür de birer konuşma yaptı.

ZİYARETLERDE BULUNULDU

Metin Memiş ve Ömer Budak, Vali Ersin Yazıcı'yı ziyaret etti. Ziyarete, Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Gür’ün yanı sıra bağlı sendikaların şube başkanları da katıldı. 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR