Budak, Manisa’da “Yetkide İstikrar” Programına Katıldı

13.06.2018 13:45

Budak, Manisa’da “Yetkide İstikrar” Programına Katıldı

Yetkide İstikrarın 10. yılı şerefine düzenlenen program; Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Burgaç ve Muzaffer Boskurt, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Manisa Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Irgat, Birlik Haber-Sen Manisa Şube Başkanı Temel Çildaş ve Aydın İl Başkanı Eşref Güzel’in katılımı ile gerçekleşti.

Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen olarak küçük ve dar ortamlarda, olmayan bütçelerle temellerinin atıldığı günleri hatırlatan Budak, “Burada böyle bir kalabalığa hitap etme şansını bulduğumuzda, bu tablo bizleri Memur-Sen olarak gerçekten mutlu ediyor.” dedi. Budak; “Memur-Sen, kamu görevlileri sendikacılığında 10 yıldır kesintisiz yetkili konfederasyon, üye sendikalarımız bütün hizmet kollarında yetkili sendikadır. Bu, Memur-Sen açısından yetkide istikrardır. Memur-Senliler için iftihardır.” ifadelerini kullandı.

Budak: “Türkiye’de sendikal tarihin akışını değiştirdik.”

Memur-Sen’in bugün ulaştığı güç hakkında aktarımlarda bulunan Budak; “Sendikal alandaki prangaları kırarak, engelleri aşarak Türkiye’de sendikal tarihin akışını, kamu görevlilerinin sendikacılığa bakışını değiştirdik. Sendikal vesayet kadar siyasal vesayetle de mücadele ettik. Yasakları, dayatmaları hedef alan, yasakçı zihniyete muhalifliği kuşanan; farklı, iddialı, güçlü bir sendikal duruşu esas aldık. Sendikal alanda kendimizle yarışıyor, çıtayı biz belirliyoruz. Masada aşamadığımız sorunları rafa kaldırmıyor, gündeme taşıyoruz. Mülakat sisteminin kaldırılması, sözleşmelilerin kadroya alınması gibi onlarca konunun takipçisiyiz. Kamu görevlilerinin ek göstergelerinin artırılmasına ilişkin vaadi önemsiyoruz. Bunun en kısa sürede ve en geniş kapsamla ve beklentileri karşılayan oranlarla hayata geçirilmesini bekliyoruz.” dedi.

24 Haziran’da yapılacak olan seçim dönemini değerlendiren Budak; “16 Nisan’da kazandıklarımızı 24 Haziran’da kaybetmemek üzere çalışıyoruz. Atacağımız oylar FETÖ’ye saadet, PKK’ya memnuniyet, Suriyeli kardeşlerimize mağduriyet Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya ihanet, emperyalistlere cesaret, Mazlumlara mahrumiyet, Düşmanlarımıza galibiyet kazanımlarımıza mağlubiyet olmasın. 24 Haziran'da milletle ihtilafı olanlara karşı, milletle ittifak kuranları, zalime yoldaş olanlara karşı mazluma kardeş olanları, müstekbirlerle değil mustazaflarla saf tutanları tercih edeceğiz. Bizimle aynı ufka, aynı geleceğe bakan, aynı istikamette yol alanlarla yürüyeceğiz. 1 milyonu aşan üyemizle Yeni Türkiye’nin dinamik gücü olmaya devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

İftar programının ardından Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi ve teşkilat üyeleri; Ak Parti MKYK ÜYESİ Manisa Milletvekili Murat Baybatur ve Ak Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen ile bir araya geldiler. Ülke gündemini, yaklaşan 24 Haziran seçimlerini ve Manisa başta olmak üzere daha birçok konu hakkında sohbet ettiler.