BUDAK: KAMU GÖREVLİLERİNİN HAK ARAMA MÜCADELESİNİN ÖNCÜLÜĞÜNÜ ÜSTLENDİK

04.04.2016 10:10

BUDAK: KAMU GÖREVLİLERİNİN HAK ARAMA MÜCADELESİNİN ÖNCÜLÜĞÜNÜ ÜSTLENDİK

Şube Başkanlarımız, İl Başkanlarımızın ve İşyeri temsilcilerimize yönelik düzenlediğimiz bölgesel eğitim toplantılarının 5’incisini Kayseri’de gerçekleştirdik. Toplantıya Genel Başkanımız Ömer Budak, Genel Başkan Yardımcılarımız Mevlüt Burgaç, Muzaffer Boskurt, Kayseri Şube Başkanımız Koray Koca, Ankara 17 Nolu Şube Başkanımız Evren Akpınar, Sivas İl Başkanımız Musa Yıldız, Nevşehir İl Başkanımız Ümit Gümüş, Niğde İl Başkanımız Naci Şenol, Kayseri Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda üyemiz katıldı.

Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Ömer Budak, Çanakkale Zaferinin 101. yılı dolayısıyla Çanakkale şehitlerine, ülkemizin çeşitli bölgelerinde vatanımızın bütünlüğü için şehit düşenlere ve Ankara’da gerçekleşen bombalı saldırı sonucunda hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet dileyerek, millet olarak Çanakkale ruhunun yeniden diriltilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Genel Yetkili Sendika olarak, Toplu Sözleşmede, Kamu Personeli Danışma Kurulunda ve Kurum İdari Kurulunda elde ettiğimiz kazanımları anlatan Genel Başkan Budak, konuşmasına Arif Nihat Asya’nın ve Mehmet Akif İnan’ın şiirlerinden birer dörtlük okuyarak başladı. Budak, sendikamızın kuruluşunun 24. yılı olduğuna dikkat çekerek, Birlik Haber-Sen’in 24 altın yılı geride bıraktığını söyledi.

Birlik Haber-Sen’in kurulduğu gün kuşandığı değerler ve hizmet sendikacılığı vizyonuyla, adil bir düzen ve daha yaşanılabilir bir dünya için yola çıktıklarını belirten Genel Başkan Ömer Budak, “Bizim varlık sebebimiz bu davada olmak, zaferimiz ise bu davada ölmektir. Yolumuz uzun olabilir. Bu yolda birçok engellerle karşı karşıya kalabiliriz. Ancak, yolumuzun uzunluğu, davamıza olan inancımızı artırır. Ne mutlu bu Hak davada canla başla koşanlara. Ne mutlu sizlere ve ne mutlu bizlere” dedi.

Budak, Birlik Haber-Sen fikri derinliğini, hoşgörüsünü ve aksiyonerliğini Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’den aldığını belirterek şunları söyledi: “Kurulduğumuz günden itibaren kamu görevlilerinin hak arama mücadelesinin öncülüğünü üstlendik. Özgür birey, sivil toplum ve gerçek anlamda demokratik hukuk devletinin inşasında öncülük ettik. Bütün kadrolarımızla davaya sadakat ve samimiyetten taviz vermeden, hedeflerimize ulaşmak için, hem milletimizle hem de kamu görevlileriyle aynı istikamete doğru yol aldık. Mazlumların yarasını sarma, özgürlük isteyen milyonların sesi olma, kamu görevlilerinin ekmek ve emeğinin geleceğini garanti altına alma bakımından tarihi roller üstlendik. Bu yönüyle Birlik Haber-Sen, emek örgütü olmanın yanında, bir özgürlük hareketidir. Kıymetli Dava Arkadaşlarım, bu yolda görünmek kolay, olmak ise zordur. Ve ancak bu yolda olanlar iz bırakacaktır. Bizim izlerimiz ise bütün sisleri dağıtacaktır.”

Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen ailesinin çağları kuşatan destansı yürüyüşüne, emek, ekmek, hak ve hukuk mücadelesine, zalime ve zulme direnişine, mazluma el uzatışına, meydanlardan yükselen gür sesine herkesin tanıklık ettiğini belirten Genel Başkan Budak, “Toplu sözleşme masasında, Kurum İdari Kurul Toplantıları’nda, Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda, çalışan arkadaşlarımızın hakları için mücadele ettik. Kazandıklarımızı bahsettiğimiz bu değerlerin ışığında elde ettik. Zorlu geçen bu süreçleri çok iyi yöneterek, her birini çok değerli kazanımlarla neticelendirip tarihi başarılara imza attık. Kazanımlarımızla hem vicdanlara hem de sosyal hayata seslendik. Kamu görevlilerinin beklentilerine cevap verdik. Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen olarak, 3. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, gece gündüz demeden tüm kamu çalışanlarımız için sabahlara kadar süren yoğun diplomasi ve pazarlık sonucu, toplamda 213 kazanım elde ederek tarihe geçen rekorların altına imza attık. Güveni güce, alın terini kazanıma dönüştürdük. Bizlere bu onuru yaşatan, bizlere öncülük eden Memur-Sen Genel Başkanımız Sayın Ali Yalçın Beyefendiye de can-ı gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Birlik Haber-Sen olarak hiçbir masada, memuru mutlu etmeyecek hiçbir kararın altına imza atmadık ve çalışanlarımızın gür sesi, onurlu duruşu olduğunu vurgulayan Budak, “Biz çalışıp kazanım üretirken, bazı tabela sendikacılığı yapanlar kasabın önündeki kediler misali ulaşamadıkları ciğere pis diyorlar. Sürekli bizlere çamur atıyorlar. Utanmadan gittikleri her yerde bizim resmi olarak elde ettiğimiz kazanımları kendiler kazanmışlar gibi anlatıyorlar. Yalancılığın ve onursuzluğun bu kadarına da pes diyoruz doğrusu” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Budak, “Bu sendikaların yıllarca yetkili olmalarına rağmen hiçbir kazanım elde edemeyen bu sendikalar, Türk Telekom özelleştirildiğinde neredeydiler ? Niye sesinizi çıkartamadınız ? Orada haksızlığa uğrayan çalışanların haklarını neden savunmadınız ? Elinizde yetki varken hizmet kolumuzda olan bütün olaylara karşı üç maymunu oynadınız. Şimdi ise kazanım üreten, hizmet kolundaki çalışanların yüzünü güldüren Birlik Haber-Sen'i taşlamakla, kazanımlarımızı değersizleştirmekle ve çalışanların akıllarını bulandırmak için kırk dereden su getirmekle meşgulsünüz. Biz sizin geçmişinizi de, bu gününüzü de, yetki olsalar bile ne yapacağınızı da gayet iyi biliyoruz. Kıymetli Dostlar bu çakma sendikalar ağa babaları gibi her şeye muhalifler, şunu aldık diyoruz, kötülüyorlar. Bunu aldık diyoruz, değersizleştirmekle uğraşıyorlar. Bunların işleri güçleri hizmet üretmek değil. Bunların işleri güçleri fitne-fücur çıkartmak. Bunlar çalışanlardan yana hiçbir zaman tavır takınmadılar zaten” şeklinde konuştu.

Yeni Anayasaya da değinen Budak, “Biliyorsunuz ki aylardır ülke gündemimizin ilk sırasında Yeni Anayasa tartışmaları gelmektedir. Fakat bu konu, yıllardır ihtiyaç duyulan önemli bir meseledir. Milletimiz yıllardır bu anayasanın özgürlükleri kısıtlayan bir anayasa olduğunu anlatmaya çalışmaktadır. Bu açıdan darbe zihniyetli, vesayet yüklü, milleti aşağılayan ve hor gören, ülkemizin yeniden dünya sahnesinde söz sahibi olmasını ve Osmanlı ruhuyla şahlanışını engelleyen, kan ve vahşet kokan, kısıtlamalarla ve engellemelerle tarihimizde kara bir leke olan 82 anayasası, milletimiz tarafından artık kabul görmemektedir” diye konuştu.

Genel Bakan Ömer Budak, “Bu anayasa halkın hizmetine sunulmamıştır. Darbeci zihniyetler tarafından halkımıza dayatılmıştır. Geçmişe baktığımızda hem milletimiz hem ülkemiz bu anayasanın tıkanıklığı yüzünden, içte ve dışta birçok sorun yaşamıştır.  Eli kanlı terör örgütleri, paralel hainler ve kumpas çeteleri, darbe sevdalısı işbirlikçiler ve bunlara dışarıdan destek olan küresel güçler bir olmuş, kadim medeniyetimizi, güzide ülkemizi yerle bir etmeye, eski Türkiye'nin karanlık çukurlarına geri götürmeye çalışıyorlar. Bu karanlık güçler yıllardır bu anayasadan güç almıştır. Milletimiz ise artık usanmışlığını her kanaldan dile getirmeye başlamış, ısrarla Eski Türkiye'den uzaklaşıp Yeni Türkiye'ye koşar adımlarla gitmek istiyor. Şu bilinmelidir ki bu milletin karşısında dünya diz çökmüştür. Bizler hizmete yönelik sivil toplum kuruluşları olarak, muhalefet partilerinden de bu meseleyi en az Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız kadar sahiplenmelerini bekliyor ve ülkemizi hep birlikte şahlandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Programın ikinci bölümünde ise Sendika Uzmanı Tarkan Zengin, sendikal konularla ilgili sunum yaptı.