BUDAK: ANAYASADA TEMİNAT ALTINA ALINAN SENDİKAL FAALİYETLERİMİZ ENGELLENEMEZ

05.05.2016 23:12

BUDAK: ANAYASADA TEMİNAT ALTINA ALINAN SENDİKAL FAALİYETLERİMİZ ENGELLENEMEZ

Memur-Sen Malatya İl Temsilciliğinde düzenlenen basın toplantısına, Genel Başkan Yardımcımız Muzaffer Boskurt, Memur-Sen Malatya İl Başkanı Kerem Yıldırım ve Memur-Sen’e bağlı Sendikaların Malatya İl Başkanları katıldı.

Genel Başkanımız Ömer Budak, saldırıya uğrayan Malatya İl Başkanımız Muhammet Şahiner’ e yapılan saldırıyı hatırlatarak, “Anayasanın 51. maddesinde teminat altına alınan sendika kurma ve faaliyetlerde bulunma hakkımız engellenemez. Saldırgan, başkanımızın sendikal çalışmalarını bilinçli olarak kesintiye uğratmış ve başkanımızı darp etmiştir. Başkanımıza yapılan bu çirkin saldırıyı Birlik Haber-Sen olarak kınıyoruz” diye konuştu.

Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolunda Genel Yetkili sendika olduklarını anımsatan Ömer Budak, “Başkanımıza yapılan bu çirkin saldırıyı gerçekleştiren şahsın cezalandırılması için her türlü hukuki yola başvuracağımızın ve sürecin takipçisi olacağımızın kamuoyunca bilinmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Muhammet Şahiner’in, çalışanların Miraç Kandilini kutlarken saldırıya uğradığını hatırlatan Budak, “İl Başkanımız, Miraç Kandili dolayısıyla çalışanların kandillerini kutlamak için servisleri dolaşırken sözlü saldırıya uğramıştır. Bu ilk saldırıda itidalli duruşunu koruyan başkanımız, konuyu tamamen kapatmak ve uzlaşmak için şahısla konuşmak istemiştir. Şahıs, Muhammed Başkanımıza bir adres vererek buluşma teklif etmiştir. Başkanımız, yaşanan gerginliğin sonlandırılması için barışçıl fikirlerle gittiği olay yerinde daha selam vermeden şahsın saldırısına uğramıştır” ifadelerini kullandı.

Bu tür olayları hiçbir zaman hoş görmediklerini kaydeden Budak, “Bizler her zaman birlik, beraberlik ve kardeşlikten yanayız. El ele vererek çalışanlarımızın kazanımlarını daha da artırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bu ve benzeri olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

BUDAK ve BOSKURT’TAN, SALDIRIYA UĞRAYAN İL BAŞKANIMIZ ŞAHİNER’E GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Genel Başkanımız Ömer Budak ve Genel Başkan Yardımcımız Muzaffer Boskurt, Malatya’ya giderek geçtiğimiz günlerde bir kişi tarafından darp edilen Malatya İl Başkanımız Muhammet Şahiner’i evinde ziyaret ederek geçmiş olsun temennisinde bulundular.

İl Başkanımız Şahiner’ den olayla ilgili bilgi alan Genel Başkanımız Budak ve Genel Başkan Yardımcımız Boskurt, sendika olarak olayın takipçisi olacaklarını ve saldırganın cezalandırılması için gerekenleri yapacaklarını söylediler.