Budak: 15 Temmuz Şehitlerimizin ve Gazilerimizin Emanetleri; Bizim Emanetimizdir

27.09.2017 16:06

Budak: 15 Temmuz Şehitlerimizin ve Gazilerimizin Emanetleri; Bizim Emanetimizdir

Sincan Cezaevi yerleşkesi mahkeme salonunda başlayan 15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin davaları takip eden Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Birlik Haber-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri, basın açıklaması yaparak, davaların takipçisi olacaklarının mesajını verdiler.

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, 15 Temmuz akşamı 8 binden fazla askeri personel, 35 uçak, 37 helikopter, 74 tank, 246 zırhlı araç, 3 askeri gemi ve 4 bine yakın silah ile Anadolu’yu işgal etmeye kalkanlarla hesaplaşmak için burada olduklarını söyledi. “Dün olduğu gibi bugün de işgalcilerden, darbecilerden hesap sormak için Sincan’dayız.” şeklinde konuşan Ömer Budak, “Pensilvanyadan yönetilen ve emperyalizm tarafından desteklenen Fetullahçı Terör Örgütü, o hain gecede milli iradeyi hedef seçti. Başta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve TBMM olmak üzere, devlet kurumlarına ait binaları bombalayarak Anadolu’yu teslim almak istedi. Hiç bir zaman vatan için ölmekten bir adım geri durmayacak Anadolu’nun yiğit evlatları o kara gecede adeta sokaklara nehirler gibi aktılar. Dünya tarihinde bir örneği görülmemiş şekilde işgalcileri canları pahasına püskürttüler” diye konuştu.

Helikopterler, uçaklar, tanklarla terörün hâkim olduğu karanlık geceyi, millet inancıyla, kanıyla, duasıyla, salalarıyla ve direnişiyle aydınlığa çevirdiğini hatırlatan Genel Başkan Budak, “Millet; millî birlik, beraberlik ve bağımsızlığımızı ortadan kaldırmayı hedefleyen FETÖ’cüleri 12 saatte dize getirdi. Millet yüzü emperyalizme, gönlü paraya dönük, karakterleri 1 dolar olan hainleri yerle bir etti” şeklinde konuştu.

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen olarak, meydanlarda, sokaklarda canları pahasına eşsiz bir destan yazan milletin, şimdi hukuk önünde bu hain satılmışlardan hesap sormasını istediklerini belirterek şunları söyledi: “Biz bu FETÖ davalarını milletimizin namus davası olarak görüyoruz. Vatanına açıktan ihanet eden ve gözünü kırpmadan vatan evlatlarının kanını döken bu ihanet çetesine hak ettiği ceza verilsin istiyoruz. Bunların böyle duruşmalara gidip gitmelerini içimize sindiremiyoruz. Bunlar böyle gelip gittikçe bizler şehitlerimizin döktüğü kanın hesabını veremeyiz.”

Satılmış FETÖ darbecilerinin mahkeme salonunda milletle adeta alay ettiklerine dikkat çeken Ömer Budak, “Pensilvanya’daki müptezel elebaşlarından aldıkları talimat doğrultusunda savcılık ifadesinde kabul ettikleri suçlarını hakim karşısında inkar etmeye kalkışıyorlar. Milletimizin sabrını zorlayıp davaları sulandırmaya, dava sürecini uzatmaya ve bulaştıkları suçlardan yırtmaya çalıştıklarını görüyoruz. Birlik Haber-Sen olarak 80 milyon vatan evladının geleceğine kast eden bu ihanet çetesinin yırtma girişimlerine asla müsaade etmeyeceğiz. Biz diyoruz ki gün; millete ihanet edenlerin ihanetinin cezalandırılacağı günüdür. Gün; ‘Ezin, yakın, vurun, acımayın’ diye talimatlar yağdıran apoletli teröristlere acınmayacağı gündür. Gün; bu milletin tankını milletin üstüne sürenlerin hesap verme günüdür. Gün; bu milletin uçağıyla alçaktan uçarak korku salmaya çalışan alçakların yargılanma günüdür” dedi.

Memur-Sen’e bağlı sendikalar olarak darbecilerin yargılama süreçlerini yakından takip ettiklerini söyleyen Ömer Budak, “Demokrasi nöbetlerimizi mahkeme nöbetleri olarak sürdürüyoruz. Bedeli ne olursa olsun, geri adım atılmayacağız. Bu süreçte 12 Eylül ve 28 Şubat gibi darbe girişimlerine karşı yürütülen yargılamalarda düşülen hataların tekrarlanmamasını umuyoruz” diye konuştu.

Budak, milletin adalete olan inancını zedeleyecek tahliyelere kapı aralanması gerektiğini belirterek, masumlara da dokunularak süreç sulandırılması gerektiğini söyledi. Budak, “Taviz verilirse darbecilerle mücadele zaferle sonuçlanmaz. Süreç sulandırılırsa, kamuoyu vicdanı yaralanırsa, adalete olan güven kalmaz. Millet, 15 Temmuz FETÖ darbe/işgal girişiminin travmasını henüz tümüyle atlatamamış iken şeytani planlar yapanlara ödün vermek, şehitlerin hatırasına yüz çevirmektir. Türkiye’ye tuzak kurmak için her fırsatı değerlendirenlere, hafızalardan çıkmayacak şekilde düşmanlık yapanlara koz vermek, milletin iradesini hiçe saymaktır. İşin ucu kime gidiyorsa, nereye ulaşıyorsa sonuna kadar gidilsin, hukuk önünde tüm darbecilerden hesap sorulsun, FETÖ’cü yapılanmanın kökü kazınsın. Kazınsın ki, düşmanlar sevinmesin, hainler gülmesin; darbeler parantezi tamamıyla kapatılsın” şeklinde konuştu.

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen olarak adalet yerini buluncaya kadar bu davaların takipçisi olacaklarını belirterek, ihanete geçit vermedikleri gibi cezasız kalmasına da izin vermeyeceklerini söyledi.

Basın açıklamasında Birlik Haber-Sen Genel Başkan Vekili Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Burgaç, Cengiz Bekar, Muzaffer Boskurt, Ankara 17 Nolu Şube Başkan Vekili Cengiz Cantemur, Ankara 4 Nolu Şube Başkanı İlhan Dikkaya, TRT Şube Başkanı Fatih Aslan, Dağıtıcılar Posta Dağıtıcıları Sosyal Yardımlaşma ve Kanuni Haklarını Koruma Derneği (POSTDER) Genel Başkanı Hüseyin Akkaya, POSDER Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda Birlik Haber-Sen üyesi hazır bulundu.