Bölgesel Başkanlar Kurulu Toplantılarının İlki Ankara’da Gerçekleştirildi

16.02.2021 18:51

Bölgesel Başkanlar Kurulu Toplantılarının İlki Ankara’da Gerçekleştirildi

Birlik Haber-Sen’in belirli aralıkla sürdürdüğü Başkanlar Kurulu Toplantısı uzun süredir Pandemi nedeniyle gerçekleştirilemiyordu. Buna yönelik olarak Başkanlar Kurulu Toplantılarının bölgesel olarak yapılması yönünde karara varılmıştı.

İlk olarak Ankara’da yapılan Bölgesel Başkanlar Kurulu Toplantısına Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Genel Sekreter Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Recep Dağtekin, Mevlüt Burgaç, Selçuk Erdem, Evren Akpınar ve Cengiz Şişman, Ankara 17 Nolu Şube Başkanı Tahsin Akarsu, Ankara 4 Nolu Şube Başkanı İlhan Dikkaya, Eskişehir Şube Başkan Yardımcısı Vedat Baysal, Kayseri Şube Başkanı Mehmet Taş, Konya Şube Başkanı Nedim Akan, Zonguldak Şube Başkanı Muhammet Çatalçam, Aksaray İl Başkanı Murat Us, Çankırı İl Başkanı Bekir Akçakaya, Karabük Başkanı Hüseyin Köroğlu, Karaman Başkanı Mustafa Şentürkoğlu, Kırıkkale Başkanı Hakan Oluk, Kırşehir Başkanı Halil İbrahim Yağmur, Niğde Başkanı Naci Şenol, Sivas Başkanı Sami Koç ve Yozgat Başkanı Haydar Şahin katıldı.

Toplantıda illerde yürütülen çalışmalar üzerine bilgiler veren Birlik Haber-Sen Şube ve İl Başkanları, özelde illerinde genelde kurumda yaşanan sorunları ve aksaklıkları aktardılar. Üyelerden ve hizmet kolu çalışanlarından gelen taleplerini Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerine ileten teşkilat mensupları, çözümü konusunda görüş beyanında ve fikir alışverişinde bulundular.

Birlik Haber-Sen olarak yürütülen çalışmalardan bahseden Başkan Ömer Budak, başta PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü ile sürekli ve kesintisiz ilitişim halinde olduklarının altını çizdi. Son dönemde önemli kazanımlar elde ettiklerini belirten Genel Başkan Ömer Budak, üyeler ve hizmet kolu çalışanlarının fayda ve menfaatleri için her türlü çalışmayı gerçekleştirdiklerini ve bundan sonra da gerçekleştireceklerini ifade etti.

Pandemi sürecinde çalışanlara 2000 TL ek ödeme ve son dönemde sonuca ulaşan aşılama çalışmalarında PTT A.Ş. çalışanlarının öncelikli gruplarla aşılaması konularında büyük çabaların verildiğini ve hayırla sonuçlandığını ifade etti. Yine son dönemlerde kazanılan davalarla İhs’li Personelin Ücret Artışlarından Yararlanamama Cezası ve Mali Sorumluluk Tazminatları konularında önemli sonuçlar aldıklarını vurgulayan Genel Başkan Budak, bu ve bunun gibi onlarca kazanım ve hakkın Birlik Haber-Sen sayesinde elde edildiğini söyledi.

Türkiye’nin 81 ilinde, 94 Şube, İl ve kurum temsilciliği, yüzlerce temsilci ile güçlü bir aile olduklarını belirten Ömer Budak, Birlik Haber-Sen çatısı altında tüm güçlüklere rağmen omuz omuza mücadele ettiklerini dile getirdi. Çalışmaları ve verdikleri emek için tüm teşkilat üyelerine teşekkür eden Genel Başkan Budak, herkese çalışmalarında başarılar diledi.

Toplantının ardından katılımcı Şube ve İl Başkanlarına hizmetlerinden ötürü Genel Başkan Ömer Budak tarafından hizmet plaketi takdim edildi. Aile fotoğrafının ardından toplantı sona erdi.