Bölgesel Başkanlar Kurulu Toplantıları Yalova’da Devam Ediyor

18.02.2021 20:14

Bölgesel Başkanlar Kurulu Toplantıları Yalova’da Devam Ediyor

Birlik Haber-Sen tarafından düzenlenen Bölgesel Başkanlar Kurulu Toplantıları Yalova’da devam ediyor. Üyeler ve hizmet kolu çalışanlarının haklarının geliştirilmesi yönünde yapılan toplantıda katılım sağlayan Birlik Haber-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu ve teşkilat üyeleri fikir alışverişinde bulundular.

Yalova’da yapılan Bölgesel Başkanlar Kurulu Toplantısına Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Genel Sekreter Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Recep Dağtekin, Mevlüt Burgaç, Selçuk Erdem, Evren Akpınar ve Cengiz Şişman ve Yalova Başmüdürü Selçuk Tokay, Balıkesir Şube Başkanı Samed Gazan, Bursa Şube Başkanı Sabri Uğur, İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanı Halil İbrahim Derim, İstanbul 15 Nolu Şube Başkanı Ercan Gökal, İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Fatih Üce, Kocaeli Şube Başkanı Tacettin Mazlum, Bilecik Ebubekir Tüzer, Bolu Alper Er, Çanakkale Fersan Kosa, Düzce Selim Köseer, Edirne Ozan Cengiz, Kırklareli Aydın Özben, Tekirdağ Ayhan Açar, Sakarya Arif Alparslan, Yalova Ahmet Esen katıldı.

Toplantıda illerde yürütülen çalışmalar üzerine bilgiler veren Birlik Haber-Sen Şube ve İl Başkanları, özelde illerinde genelde kurumda yaşanan sorunları ve aksaklıkları aktardılar. Üyelerden ve hizmet kolu çalışanlarından gelen taleplerini Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerine ileten teşkilat mensupları, çözümü konusunda görüş beyanında ve fikir alışverişinde bulundular.

Pandemi sürecine ilişkin açıklamalarda ve değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Budak, PTT A.Ş.’nin ve bu çatı altında görev yapmakta olan her bir çalışanın takdire şayan bir çalışma sergilediklerini vurguladı. Çalışanların hakları konusunda PTT A.Ş.’nin kuruluşundan beri yaşanmamış bir olayın vuku bulduğunun altını çizen Genel Başkan Budak, Birlik Haber-Sen sayesinde ödenen 2.000 TL ilave ücretin önemli bir kazanım olduğunu ifade etti.

Toplu Sözleşmede, Kurum İdari Kurulu ve Kamu Personel Danışma Kurulu Toplantılarında Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolu adına durmaksızın mücadele ettiklerinin hatırlatan Ömer Budak, bazı sendikaların hayallerini bile kuramayacağı kazanımların altına imza attıklarını ve birilerinin aksine laf değil, çalışanların özlük, ekonomik ve sosyal haklarını genişlettiklerini söyledi.

Yakın zamanda yapılacak olan Toplu Sözleşme görüşmelerine dikkat çeken Budak, Birlik Haber-Sen ve Memur-Sen olarak 5. Dönem Toplu Sözleşmeye imza atmayarak kamu görevlilerini mahkum bırakıldığı ücret politikasını onaylamadıklarını yeniden vurguladı. Gelecek olan Toplu Sözleşme dönemine ilişkin çalışmaların başladığını aktaran Genel Başkan Ömer Budak, önlerinde önemli bir sürecin olduğunu belirterek kamu görevlilerini rahatlatacak kazanımlar arzuladıklarını ifade etti.

Türkiye’nin 81 ilinde, 94 Şube, İl ve kurum temsilciliği, yüzlerce temsilci ile güçlü bir aile olduklarını belirten Ömer Budak, Birlik Haber-Sen çatısı altında tüm güçlüklere rağmen omuz omuza mücadele ettiklerini dile getirdi. Çalışmaları ve verdikleri emek için tüm teşkilat üyelerine teşekkür eden Genel Başkan Budak, herkese çalışmalarında başarılar diledi.

Toplantının ardından toplantıya katılan PTT A.Ş. Yalova Başmüdürü Selçuk Tokay hediye sunuldu. Ayrıca katılımcı Şube ve İl Başkanlarına hizmetlerinden ötürü Genel Başkan Ömer Budak tarafından hizmet plaketi takdim edildi. Aile fotoğrafının ardından toplantı sona erdi.