Birlik Haber-Sen’in Kamuda Sosyal Diyaloğun Geliştirilmesi Konulu Projesi Kabul Edildi

30.05.2017 13:53

Birlik Haber-Sen’in Kamuda Sosyal Diyaloğun Geliştirilmesi Konulu Projesi Kabul Edildi

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında sunulan, Sendikamız ve TRT Genel Müdürlüğü’nün ortak başvuru sahibi ve PTT A.Ş.’nin iştirakçi kuruluş olarak yer aldığı “Türkiye’deki Kamu İletişim Hizmetlerinde Sosyal Ortakların Sosyal Diyalog Kapasitesinin Geliştirilmesi” isimli projemiz kazandı. Genel Başkanımız Ömer Budak ve Genel Başkan Vekilimiz Gürbüz İnaltekin, program otoritesi olan Başbakanlık Hazine Müşteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi (CFCU) ile hibe sözleşmesini imzaladı.

“Türkiye’deki Kamu İletişim Hizmetlerinde Sosyal Ortakların Sosyal Diyalog Kapasitesinin Geliştirilmesi” isimli projemizin yürütülmesine 01.06.2017 tarihinde başlanacak olup proje toplam dokuz ay sürecektir. Kamu iletişim sektörü bileşenleri arasında sosyal diyaloğu geliştirmeyi amaçlayan proje kapsamında Ankara ve İstanbul’da çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecektir.

Proje Kapsamında Yönetici ve Çalışanlara Yönelik Çeşitli Etkinlikler Düzenlenecek

Proje, Birlik Haber-Sen, TRT Genel Müdürlüğü ve PTT A.Ş.’nin toplu pazarlıklara katılacak yöneticilerine yönelik “Müzakere Yetenekleri”, “Lobicilik ve Savunuculuk”, “Stres Yönetimi ve İletişim Becerileri”, “Sosyal Diyalog” eğitimleri ile başlayacaktır. Eğitimlerin her biri hem Ankara’da ve hem de İstanbul’da gerçekleştirilecektir.

Proje kapsamında kamu iletişim servislerindeki zorluklara sistematik çözümler bulabilmek için Türkiye'de iletişim sektörünün evrimi, yeni teknolojiler ve işyerinde devam eden dönüşüme, iletişim hizmetlerindeki demografik işgücü değişimine ve iletişim hizmetlerinde yeni beceri ihtiyaçlarına ayrı ayrı odaklanacak üç araştırma yapılacaktır. Araştırma raporları basılı ve çevrimiçi olarak kamu iletişim sektörü bileşenlerine ulaştırılacaktır. Tüm araştırmalar ışığında ve Birlik Haber-Sen, TRT ve PTT yönetim düzeyindeki yetkililerin katılımıyla Ankara’da iki gün sürecek “Ortak Sektörel Uyum Çalıştayı” düzenlenecektir. 

Kamu iletişim hizmetlerinde çalışan işgücünün farkındalığını artırmak için Ankara ve İstanbul’da beş ayrı konuda çalıştaylar düzenlecek ve çalıştaylar sonunda hazırlanacak kitapçıkların yaygın bir şekilde dağıtımı yapılacaktır. Projemizin sonunda sosyal diyaloğun her kesimine ulaşmayı hedefleyen ulusal çapta bir sektörel kapanış konferansı yapılacak ve Şubat 2018’de tamamlanacaktır.

Başta sendikamızın Genel Başkanı Ömer Budak’ı, Genel Başkan Yardımcılarımız olmak üzerine TRT Genel Müdürlüğü ve PTT A.Ş.’nin Genel Müdürlük yetkililerini ayrı ayrı tebrik eder, projemizin başarılı geçmesini temenni ederiz.