Birlik Haber-Sen’den Diyarbakır Annelerine Ziyaret

12.02.2021 16:03

Birlik Haber-Sen’den Diyarbakır Annelerine Ziyaret

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, Birlik Haber-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Oya Cerşit, Birlik Haber-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ünal Tekin, Memur-Sen’e bağlı sendikaların Kadınlar Komisyonu Başkanları, Birlik Haber-Sen Diyarbakır Kadınlar Komisyonu Başkanı Hatice Tarhan, Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen teşkilatları Diyarbakırlı anneleri ziyaret ettiler.

Diyarbakır’da evlatlarının PKK kamplarına kaçırılması nedeniyle HDP il binası önünde başlattıkları eylemi sürdürmeye devam eden Diyarbakırlı anneler hala umut içinde seslerini duyurmaya ve evlatlarına kavuşmayı bekliyorlar. Diyarbakırlı anne Hacire Akar’ın 22 Ağustos 2019 tarihinde, çocuğunun PKK kampına kaçırılmasından dolayı sorumlu tuttuğu HDP’nin il binası önünde başlattığı ve daha sonra pek çok ailenin destek verdiği eylem o tarihten bu yana aralıksız sürüyor.

Daha öncede anneleri ziyaretlerde bulunan ve destek veren Memur-Sen heyeti, eylemin 529. gününde de oturma eyleminde bulunan anneleri yalnız bırakmadı. Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın, Birlik Haber-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Oya Cerşit ve beraberlerindeki heyet, il binası önünde bekleyişini sürdüren ailelere destek verdiklerini vurguladılar. Basın açıklaması yapılan destek ziyaretinde Diyarbakırlı annelerin sesi ve feryadı bir kez daha gözler önüne serildi.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR