Birlik Haber-Sen Heyeti İzmir’de İşyeri Temsilcileri Toplantısına Katıldı

20.09.2021 10:17

Birlik Haber-Sen Heyeti İzmir’de İşyeri Temsilcileri Toplantısına Katıldı

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Genel Sekreteri Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Evren Akpınar, Selçuk Erdem ve Cengiz Şişman’ın yanı sıra İzmir Şube Başkanı Mehmet Zahter, Muğla Şube Başkanı Adem Cüce ve Aydın İl Başkanı Eşref Güzel ve çok sayıda işyeri temsilcisi katıldı.

6. Dönem Toplu Sözleşme gündemiyle yapılan toplantıda Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen olarak süreç ayrıntılarıyla değerlendirildi. Mutabakatla sonuçlanan süreçte elde edilen kazanımlar ayrıntılarıyla paylaşıldı. Konu üzerine değerlendirmede bulunan Genel Başkan Ömer Budak, zorlu süreci başarıyla tamamladıklarını ifade etti. İlk görüşmelerden başlayarak müzakere ve diplomasi dahil strateji planlarını aktaran Genel Başkan Ömer Budak, Ankara Anadolu Meydanı’nda gerçekleştirilen 15 bin kişilik eylemin sürece katkısından bahsetti.

İki yıl için toplamda elde edilen %26’lık zammın yanı sıra yeni kazanımların ve geliştirilen kazanımlarla birlikte önemli rakamlara imza attıklarını dile getiren Genel Başkan Budak. hizmet kolu kazanımlarıyla birlikte kümülatif rakamlar da göz önüne alındığında, çalışanlar için elde edilen en düşük zam oranının iki yıl için %38’in üzerinde olduğunu aktardı. Önemli bir süreç geçirdiklerini ifade eden Budak, bu rakamların bu zamana kadar kamu çalışanları adına yapılmış en kapsamlı ve en değerli zam oranları olduğunu söyledi.

Önceki dönemlerde Toplu Sözleşmede üretilen 258 kazanımın, bu Toplu Sözleşmede 92 yeni kazanımla 350’ye ulaştığının altını çizen Genel Başkan Budak, 87 kazanımda da ilave artışlar olduğunu ifade etti. 24 yıllık en yüksek oransal zammına şahit olunduğunu söyleyen Budak, Toplu Sözleşme İkramiyesiyle sendikacılığa özen ve sendikalılığa önem verilmesinin herkesi mutlu ettiğini belirtti.

Toplantı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.