Birlik Haber-Sen Heyeti Afetin Yaşandığı İzmir’i Ziyaret Etti

03.11.2020 11:21

Birlik Haber-Sen Heyeti Afetin Yaşandığı İzmir’i Ziyaret Etti

Genel Başkan Budak, Genel Sekreter İnaltekin ve Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Erdem, İzmir Şube Başkanı Mehmet Zahter ve Şube Yönetim Kurulunu ziyaret ederek, yaşanılan deprem ile ilgili bilgiler aldılar ve yürütülen çalışmaları takip ettiler. Şube Yönetimiyle istişarelerde bulunan Birlik Haber-Sen heyeti, Şube Başkanı Mehmet Zahter, Şube Yönetim Kurulu Üyeleriyle ve temsilcilerle birlikte İzmir TRT İl Müdürlüğü,  PTT Başmüdürlüğü, Posta İşleme Merkezi, Bornova, Karşıyaka ve Bayraklı Kargo İşleme ve Dağıtım Müdürlüklerini ziyaret ettiler. Ziyaretler sırasında Genel Başkan Budak, Genel Sekreter İnaltekin, Genel Başkan Yardımcısı Erdem ve beraberlerindeki heyet çalışanların sıkıntılarını ve taleplerini dinlediler.

Afetin yıkıcı etkilerinin görüldüğü bölgeleri ziyaret ederek tüm İzmirlilere geçmiş olsun dileklerini ileten Birlik Haber-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri, yaşanılan afetin tüm ülkeyi derinden yaraladığının altını çizdiler. Birlik Haber-Sen ve Memur-Sen olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini ifade eden Genel Başkan Ömer Budak, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak sadece kamu çalışanlarının değil, tüm İzmirlilerin destekçisi olduklarını söyledi.

Sırasıyla İzmir PTT Başmüdürlüğü, Posta İşleme Merkezi, Bornova, Karşıyaka ve Bayraklı Kargo İşleme ve Dağıtım Müdürlüklerini ziyaret eden heyet, afetin çalışma ortamlarına verdiği hasarı inceledi. Basında ve sosyal medyada yer alan, PTT A.Ş. yönetiminin personeli hasarlı ve yıkılmak üzere olan binalarda zorla çalıştırdığı yönünde çıkan haberleri eleştiren Genel Başkan Budak, böyle iftiralar ve karalamaların asılsız olduğunun bir kez daha altını çizdi. Birlik Haber-Sen olarak böyle bir duruma izin vermeyeceklerinin ifade eden Budak, PTT A.Ş. gibi köklü bir kurumun bu girişimlere müsaade etmeyeceğini de vurguladı.

TRT İzmir İl Müdürlüğünü ziyaret ederek sürecin başından beri yakın takipçisi olan ve kesintisiz bilgi akışı sağlayan basın mensuplarını ziyaret eden Birlik Haber-Sen heyeti, bu zor günlerde kesintisiz ve doğru habercilik anlayışıyla halkı aydınlatan tüm basın mensuplarına ayrıca teşekkür etti. TRT İzmir personelinden yaşananları dinleyen heyet, yürütülen çalışmalar ve durum hakkında bilgiler aldı.

Ziyaretleri sırasında Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Kaya’yı makamında ziyaret eden Birlik Haber-Sen yönetimi, geçmiş olsun dileklerini iletti. İzmir özelinde yaşanılan bu ve bunun gibi afetlerde kamu kurum ve kuruluşlarının artık daha sağlam ve koordineli çalıştıklarını belirten Budak, yakın zamanda yaşanılan Elazığ depreminde de buna şahit olduklarını ifade etti.