Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak Kon TV Canlı Yayınına Konuk Oldu

27.04.2018 09:16

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak Kon TV Canlı Yayınına Konuk Oldu

Erken seçim kararını ve gidişatı değerlendiren Budak, “Ülkemiz yeniden bir seçim atmosferine girdi. Biz halk olarak seçimlerin zamanında yapılmasının taraftarıyız. Her şey bir düzen ve sistem üzerine kurulmuş bulunuyor. Ancak ülkemiz özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gerçekten olağanüstü günler ve dönemler yaşıyor. Bu dönemlerde de erken seçim kararını gayet doğal karşılıyoruz.” dedi. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar hakkında fikirlerini ve son dönemde özellikle ekonomik anlamdaki yaşanan sıkıntılar üzerine fikirlerini sunan Budak, seçim konusundaki düşünceleri şu şekilde tamamladı: “Cumhurbaşkanımız bir çıkış yaptı. Bizce gayet zamanında ve doğru bir çıkıştı. Ekonominin bu sayede nefes alacağına inanıyoruz. Esnafın, köylünün, çalışan, ücretlinin daha iyi ve daha refah bir duruma geleceğini dair inancımız yüksek.”

“Biz Memur-Sen olarak 1 Mayıs’a bambaşka bir renk getirdiğimize inanıyorum.”

Yaklaşan 1 Mayıs ve çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunan Genel Başkan, Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen olarak 1 Mayıs’ın önemini şu sözlerle ifade etti: “1 Mayıs resmi bir bayram ilan edildi. Her görüşün de bunu kurallar dahilinde, 1 Mayıs’ı istediği gibi istediği yerde ve istediği şekilde kutlayabileceğini ifade edildi. Tabii yasakların kaldırılmasıyla birlikte artık tüm çalışan emekçi kesim 1 Mayıs’ı istediği şekilde kutlayabiliyor. “1 Mayıs’ta muhafazakar kesimin ne işi olur.” gibi söylemlerin ve önyargıların önüne geçerek 1 Mayıs’ı bayram havasında kutlanmaya başlandı. Biz Memur-Sen olarak 1 Mayıs’a bambaşka bir renk getirdiğimize inanıyorum. Bizler bu güne kadar 1 Mayıs’ta ülkenin çok önemli ve değerli yerlerinde kutlamalar yaptık. Diyarbakır’da kardeşlik mitingi, Çanakkale’de Çanakkale ruhunu yeniden kamuoyuna taşıyabilme adına, Maraş’ta, Ankara’da kutlamalar yaptık. Özellikle ülkeye ve vatandaşlara mesaj verilebilecek yerlerde kutladık. Bu yıl da yine Genel Başkanımız Ali Yalçın’ın önderliğinde, 1 Mayıs’ı Kocaeli’nde kutluyoruz. Biliyorsunuz Kocaeli ülkenin ekonomik anlamda çok önemli yerlerinden biri. Emeğin ve emekçinin çok yoğun olduğu bir bölge. Bu yıl orada çalışanların bir arada bayram havasında mesaj vereceği çok güzel bir ortam olacağına inanıyoruz. Biz 1 milyon üyemiz, temsilcilerimizle orada olacağız.”

“Çalışan emekçi insanlarımızın bu provokasyonlara kapılmamalarını buradan özellikle istirham ediyorum.”

1 Mayıs’ta yaşanabilecek provokasyonlar hakkında uyarılarda Budak, “Tüm vatandaşlarımıza vermek istediğim mesaj; 1 Mayıs insanların ayrıştığı ayrıştırıldığı bir ortam değil; 1 Mayıs daha fazla birleşeceğimiz, daha fazla emeğimizin karşılığını talep edebileceğimiz, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin ifade edileceği çok önemli bir ortam. Bizlerde bu ortamı değerlendirelim, özellikle provokasyonlara karşı durmamız gerekiyor. Ne tür provokasyon olursa olsun, çalışan emekçi insanlarımızın bu provokasyonlara kapılmamalarını buradan özellikle istirham ediyorum. 1 Mayıs’ta tüm arkadaşlarımızı aileleriyle, çocuklarıyla bir bayram, şenlik havasında kutlamalarını istiyoruz. Buna da büyük önem ve değer veriyoruz. Özellikle Memur-Sen olarak kendilerini halkın gerçek temsilcisi olarak gördüklerini belirten Ömer Budak, halkın her tür rengini içlerinde barındırdıklarını ve 1 Mayıs’ta da birlik ve beraberlik mesajları verirken her renkten emekçinin kendileri ile birlikte olmasını istediklerini vurguladı.

“Birlik Haber-Sen olarak, katılım ve üye desteği anlamında rekor kırıyoruz.”

Birlik Haber-Sen ve çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Genel Başkan Budak, “Memur-Sen’e bağlı Birlik Haber-Sen olarak ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tüm il ve ilçelerinde örgütlüyüz. Arkadaşlarımız şu an halkla, çalışanlarla bir aradalar. Çalışanların ve vatandaşların sorunlarını problemlerini yerinde görüp tespit edip, çözüm arayışları içerisindeyiz. İnsanlar artık birlikte hareket etmenin verdiği gücü görüyorlar ve ciddi anlamda teveccüh gösteriyorlar. Sendika kanunu çıktığından beri haberleşme hizmet kolunda Birlik Haber-Sen olarak, katılım ve üye desteği anlamında rekor kırıyoruz. Çalışanlarımız çok büyük ilgi ve alaka gösteriyorlar. Bizlerde elimizden geldiğince destek olmaya ve mahcup etmemeye çalışıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Ekran başında üye sayılarını ve gelişim süreçlerini aktaran Budak, “Bizim hizmet kolumuzda sendikalara üye olabilecek kişi sayısı 32.000 kişi civarında. Bizim üye sayımız ise 17.000 civarında ve hızla artmaya devam ediyor. Hizmet kolumuzda bizden farklı dört sendika daha var. Hepsinin toplamından daha fazla üyeye sahibiz ve teveccühte hızla artıyor. 2011 yılında göreve geldiğimizde üye sayımız 5.000 civarıydı. Devamında gelen her yıl ekibimiz ve teşkilatımız ile birlikte katlanarak büyümeye devam ettik.”

İşte Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak’ın açıklamaları:

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR