Birlik Haber-Sen Ankara 17 Nolu Şube’den İftar Programı

01.06.2018 12:00

Birlik Haber-Sen Ankara 17 Nolu Şube’den İftar Programı

Gerçekleştirilen İftar programına Birlik Haber-Sen Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra; PTT A.Ş. Genel Müdür Yardımcıları Osman Çetinkaya, Cumali Yüksek, Daire Başkanlarından Engin Demir, Ziyafettin Kılıçoğlu, Eren Görgülü, Metin Kurşun, Ankara Başmüdürü Hasan Hüseyin Kaya, PTT A.Ş. Daire Başkan Yardımcıları; Birlik Haber-Sen Şube Başkanları, kurum, işyeri temsilcileri ve çok sayıda üyenin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle ve dualarla başlayan program yoğun ilgi gördü. Programın açılış konuşmasını yapan Ankara 17 Nolu Şube Başkanı Evren Akpınar, misafirlerin Ramazan ayını kutlayarak katılımcılara tek tek teşekkür etti. Ankara 17 Nolu Şube olarak her yıl biraz daha büyük bir aile olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Akpınar, iyi niyet temennilerinde bulundu.

Budak: “Sadece mali anlamda değil sosyal anlamda da çıkarlarımızı korumaya gayret gösteriyoruz.”

Konuşmasına teşekkür ederek başlayan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Birlik Haber-Sen ve Memur-Sen olarak birçok alanda çalışmalarının bulunmakta olduğunu belirtti. Memur-Sen bugün kazanım çitasını hayallerin ötesine çıktığını ifade eden Budak, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Öyle bir durumdayız ki artık toplu sözleşme masasında helal gıdadan ve Umre iznine kadar birçok konuda çalışıyoruz. Sadece mali anlamda değil sosyal anlamda da çıkarlarımızı korumaya gayret gösteriyoruz.”

Hiçbir zaman toplumun yaralarına Birlik Haber-Sen ve Memur-Sen olarak sessiz kalmadıklarının altını çizen Genel Başkan Budak, toplum sorunlarına yaklaşımlarını şu şekilde ifade etti: “Kangrene dönüşmüş olan sosyal meselelerin çözülmesinde, 28 şubat kararlarını çöpe atılmasında, baş örtüsü zulmünün kaldırılmasında, kat sayı engelinin son bulmasında, 15 Temmuz ihanetinin püskürtülmesinde Memur-Sen olarak yerimiz var, terimiz var, imzamız var.” dedi.

1 milyonu aşan üye sayısıyla bugün Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütlenmesi olduklarını ifade eden Budak, Bugün Memur-Sen’in dünyanın bir çok bölgesinde tanınan ve saygı duyulan bir kuruluş haline geldiğini vurguladı. Bir kardeşlik ve merhamet hareketi olduklarını dile getiren Budak, emeğin bekçisi, değerlerin emanetçisi olduklarını söyledi.

Ömer Budak: “Emeğinize ve ekmeğinize sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum.

Son yıllarda PTT A.Ş. yeni yönetim kurulunun da yönetime gelmesiyle birlikte çok hızlı bir değişim ve gelişim süreci içerisine girildiğini hatırlatan Genel Başkan Budak, bu değişim ve gelişim süreci içerisinde PTT A.Ş.’nin pazarda çok büyük bir paya sahip olduğunu söyledi. Budak: “Bu başarının yakalanmasında; siz değerli dostlarımızın ve çalışanlarımızın katkısı çok büyük. Ben emeğinize, ekmeğinize sahip çıktığınız için hepinize buradan Yetkili Sendikanın Başkanı olarak teşekkür ediyorum.” dedi.

Aynı gün PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen Kurum İdari Kurulu toplantısı hakkında açıklamalarda bulunan Budak, “Yetkili 7. Yılımız elde ettiğimiz birçok kazanımı daha da ileriye taşıma ve katlayarak büyütme adına bugün genel müdürlükte Kurum idari Kurulu toplantısı gerçekleştirdik. Bu Kurum İdari Kurulu Toplantısında güzel ve olumlu neticeler sağlayacağımıza inanıyoruz. İnşallah sizler de Memur-Sen’e ve Birlik Haber-Sen’e desteklerinize devam edersiniz. İnşallah hep birlikte büyümeye ve kazanmaya devam ederiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında ülke hakkında değerlendirmelerde bulunan Budak önemli açıklamalar yaptı. “Ülkemiz için önemli günler yaklaşıyor. Önümüzde 24 Haziran seçimleri var. Seçimlere bir yanda sınırlarımızdaki savaş hali, bir yanda İslam coğrafyasındaki katliamlar, savaşlar, açlık, susuzluk ve yoksulluk, bir yanda da bütün bunları derinleştirip sömürüyü genişletmeye çalışan emperyalizm, kapitalizm ve Siyonizm.” ifadelerine yer veren Budak; “Bizler Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen olarak emekte payımızın artması, milli gelirden daha fazla pay alabilmemiz adına bugün istikrarın devamı için evet diyeceğiz.” dedi. Programa katılan herkese teşekkür eden Budak, misafirlerin yaklaşan Ramazan Bayramını da kutladı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen İftar Programı ilahilerle ve Sema Töreni ile devam etti.