Birlik Haber-Sen 3600 Ek Gösterge Çalışmasını Sundu

16.05.2022 11:53

Birlik Haber-Sen 3600 Ek Gösterge Çalışmasını Sundu

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi verilen 3600 Ek Gösterge konusunda çalışmalar devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı ilk açıklamada 3600 Ek Gösterge belirli hizmet gruplarında sınırlı kalmıştı. Birlik Haber-Sen ve Memur-Sen yapılan ilk açıklamanın aksine hizmet gruplarının arttırılması ve uygulanacak ek gösterge değişikliğinin tüm kamu görevlilerine yansıması için çalışmalara başlamışlardı.

6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde yine Birlik Haber-Sen ve Memur-Sen’in girişimleri sonucunda daha kapsamlı bir çalışma başlatılması yönünde uzlaşı sağlandı. Bu kararla birlikte 3600 Ek Gösterge’nin daha adil bir şekilde dağılımının yapılması için Genel Yetkili Sendikaların ve Konfederasyonun dahil edileceği toplantılar yapılmasına; bu toplantılarla birlikte yapılacak düzenlemelerin 2022 sonuna kadar bitirilmesi yönünde karara varılmıştı.

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak ve beraberindeki heyet uzun süredir hazırladıkları çalışmalarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda sundular. Birlik Haber-Sen heyeti, hazırlanan raporda 3600 Ek Göstergenin tüm kamu görevlilerine adil bir şekilde verilmesi gerektiğini bir kez daha vurguladılar. Konuyla ilgili görüşlerini sunan Genel Başkan Ömer Budak; “Mücadelemiz başta hizmet kolu çalışanlarımız olmak üzere 3600 Ek Göstergenin hakkaniyetli şekilde tüm kamu görevlilerine verilmesidir.” dedi.