Birlik Haber-Sen 15 Nolu Şube’den Geleneksel İftar Yemeği

25.05.2018 09:04

Birlik Haber-Sen 15 Nolu Şube’den Geleneksel İftar Yemeği

İstanbul Bahçelievler PTT Merkez Müdürlüğünde düzenlenen iftar programına Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Genel Başkan Vekili Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Cengiz Bekar, Mevlüt Burgaç ve Ahmet Karagöz, İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Halil İbrahim Derim, İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Fatih Üce, Kocaeli Şube Başkanı Tacettin Mazlum, Tekirdağ İl Başkanı Efekan Aşkın, Avrupa Yakası PTT Başmüdürlüğü Başmüdür Yardımcıları Halit Çalkaya, Hulusi Özel, Mustafa Talat Akalın, Bahtiyar Özcan, Remzi Durmuşoğlu, Zuhal Ayçiçek, Anadolu Yakası PTT Başmüdür Yardımcısı Emin Sipahi, Memur-Sen’e bağlı sendikaların il başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Birlik Haber-Sen işyeri temsilcileri ve PTT A.Ş. çalışanları olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle ve dualarla başlayan programda konuşan Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Ramazan’ın güzelliğinden, bereketinden, hayrından bahsetti ve davetlilerin 11 ayın sultanı olan Ramazan ayını kutladı.

Yaklaşan seçim dönemi hakkında değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Budak, ülkemizde spekülatif ve provokatif çalışmaların durmaksızın sürdüğünü belirtti. Özellikle seçime yaklaştığımız bu günlerde dolar üzerinde yapılan çalışmalar üzerine açıklamalar getiren Budak, dolar kuru üzerindeki düzensiz artışları spekülatif oyun olarak tanımladı. Ülke olarak “Birlik vakti, vakit Türkiye vakti” vurgusu yapan Ömer Budak, ülkenin bekası için hükümetimize ve Cumhurbaşkanımıza güvenimizi kaybetmeden desteğe devam etmemiz gerektiğini ifade etti.

Memur-Sen’in çalışmaları ve kazanımları üzerine değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Budak, Memur-Sen’in Türkiye’nin en büyük sivil toplu kuruluşu olduğunu hatırlattı. Bu başarının kolay kazanılmadığını aktaran Budak, çalışanların sorunlarına duyarsız kalmadıklarını ve bu sorunları üzerlerine giderek sürekli çözüm aradıklarını ifade etti. Memurun çalışma ortamından ve saatlerinden tutunda ücretlerinden, sosyal haklarına kadar her konuda kafa yorduklarını söyleyen Budak, bu zamana kadar hiçbir Konfederasyonun başaramadığı onlarca kazanımı elde ettiklerini aktardı.

Birlik Haber-Sen’in bu sene kuruluş yıllarından itibaren en büyük zaferini kazandığını müjdeleyen Genel Başkan Budak, 17 bin üye ile yetkide 7’inci yılı kutlamanın gururunu yaşadıklarını vurguladı. Bu başarıyı kazanma yolunda çekilen sıkıntılardan ve yaşanılan zorluklardan bahseden Budak, başarılarının sadece kendileri ve genel merkez yönetiminin değil; tüm Türkiye’de canla başla çalışan Birlik Haber-Sen gönüldaşlarının başarısı olduğunu ifade etti. Tüm Birlik Haber-Sen çalışanlarını ve üyelerini tebrik eden Budak, herkese daha çok yetki ve başarı dolu yıllar diledi.

Konuşmasında Müslüman coğrafyasında yaşanan zulümlere dikkat çeken Genel Başkan Budak; Filistin’de, Suriye’de, Doğu Türkistan’da ve Müslüman coğrafyasında daha birçok noktada zulüm gören Müslümanlar için dua etti. İsrail’in Filistin üzerine uyguladığı zulümü ve baskıyı vandallık olarak değerlendiren Budak, bu durum affedilemeyeceği vurgusunu yaptı. Yapılan zulümlere Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen olarak sessiz kalmadıklarını hatırlatan Genel Başkan Budak, katliamları ve acıları görmezden gelen sözde büyük ve güçlü ülkeleri de kınadı.

Programda açılış konuşması yapan İstanbul 15 Nolu Şube Başkanı Cengiz Şişman, misafirlerin mübarek Ramazan ayını kutladı ve iştirakleri için herkese teşekkür etti. Birlik Haber-Sen’in tüm Türkiye’de büyük bir aile olduğu vurgusunu yapan Şişman, bu ailenin parçası olmaktan gurur duyduklarını ifade etti.

Samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen yemeğin ardından sohbetler edildi ve program hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR