BAYINDIRLIK, İMAR, ULAŞTIRMA VE TURİZM KOMİSYONU BAŞKAN VEKİLİ AK PARTİ DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ OYA ERONAT MAKAMINDA ZİYARET

01.08.2015 20:31

BAYINDIRLIK, İMAR, ULAŞTIRMA VE TURİZM KOMİSYONU BAŞKAN VEKİLİ AK PARTİ DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ OYA ERONAT MAKAMINDA ZİYARET

Genel Başkan Şinasi Gülcüoğlu PTT’nin A.Ş olması için meclise gönderilen yasa tasarısını görüşmek üzere Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkan Vekili Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ile görüştü.

 

Yapılan görüşmede Gülcüoğlu A.Ş tasarısına bir kez daha karşı olduğunu belirterek, PTT personelinin korku ile beklediğini bu yasa ile iş güvencesinin ortadan kalkacağını ve devamında özelleştirmenin geleceğini belirtti. Çalışma Bakanlığınca çalışmaları yapılan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi yasa çalışmaları devam ederken böyle bir yasa tasarısının kanunla ters olacağını bu nedenle kabul edilemez olduğunu belirtti.


Bununla beraber PTT’nin Anonim Şirketi olması halinde ise mevcut yasa tasarısında personelin iş güvencesi ve mali haklarının düzenlenmesi için sendikamız tarafından hazırlanan değişiklik önergeleri de kendilerine takdim edildi.

 

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkan Vekili Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, yasa tasarısında ve takdim ettiğimiz değişiklik taleplerini inceleyeceklerini, haklı taleplerimizin yerine getirilmesi için gerekli çabayı göstereceklerini söyledi.


Haberleşme iş kolunun değerli çalışanları PTT’nin A.Ş yapılarak özelleştirilmesinin önünün açılmasına bugüne kadar nasıl karşı durduysak bundan sonra da çalışmalarımız kesintisiz devam edecektir.


İnsan odaklı sendikal anlayışımızın gereği olan sorunun bir parçası olmaktansa, çözüm üreten bir güç olarak sizlerin desteği ile yolumuza devam edeceğiz. 

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR