BAŞKASININ ALIN TERİNİ SAHİPLENEN EMEK HIRSIZLARINI KINIYORUZ

20.11.2015 12:52

BAŞKASININ ALIN TERİNİ SAHİPLENEN EMEK HIRSIZLARINI KINIYORUZ

Bilindiği üzere; 13 Eylül 2014 tarihinde PTT A.Ş. tarafından yapılan Şef Görevde Yükselme Sınavı’nda 3 soru iptal edilmişti. Yürütmenin, durdurulması kararı verdiği sorular hakkında itirazda bulunulmasına rağmen, sınav kurulu tarafından itirazlar reddedilmiş, devamında ise İdari Mahkemeler tarafından söz konusu sorular hakkında yürütmenin durdurulması kararı verilmişti.

Şef olarak atanan 32 kişi 3 sorunun iptal edilmesi sonucunda atamalarından yaklaşık 11 ay sonra eski unvanlarına ve eski görev yerlerine dönmek zorunda kalmışlardır. Bazı şefler ise sıralamanın değişmesi nedeniyle görev yerinde değişiklik sonucu sıkıntıya düşmüşlerdir. Sıkıntı yaşayan şefler, sendikamızı ziyaret ederek bizlerden yardım talep etmiş ve bu konuda mağduriyetlerinin giderilmesi ricasında bulunmuşlardır.

Bizler de Basın Yayın ve İletişim Hizmet Kolunda Genel Yetkili sendika olarak, PTT A.Ş. Genel Müdürü Sayın Harun Maden ile görüşerek sorunun giderilmesini kendilerinden talep etmiştik. Bu konudaki taleplerimizi de sendikamızın resmi sitesi “www.birlikhabersen.org.tr” den 7 Kasım 2015 tarihinde sizlerle paylaşmıştık.

Fakat yıllarca yetkili olmasına rağmen, bu güne kadar hizmet koluna bir tane bile kazanım katamamış tembel sendika, utanmadan sıkılmadan 18 Kasım 2015 tarihinde resmi sitelerinden bir yazı yayınlayarak bizim kazanımlarımızı, çalışmalarımızı, taleplerimizi kendilerinmiş gibi üyelerine sunarak, hem kendilerini hem de üyelerini aldatmaktadırlar.

 Şimdi buradan kendilerine birkaç soru sormak istiyoruz?

1 – Yaklaşık bir yıldan beri problem olan ve son bir buçuk aydır da üzerinde yoğunlaştığımız bu konu aklınıza yenimi geldi? Bu güne kadar uyuyor muydunuz?

2 – Neden sürekli olaylar çözüme kavuştuktan sonra ortaya çıkıp Birlik Haber-Sen’in taleplerini ters çevirerek kendi talebiniz gibi sunuyorsunuz? Bu hem sendikacılık hem de insanlık onurunuza dokunmuyor mu?

Hizmet kolumuzdaki kurumlarda konuk oyuncu gibi karşılanıp, kültürümüz gereği misafir edilen malum sendika yetkilileri, gittikleri yerlerde hiç bir konuda fikir beyan edip, söyleyecek söz bulamadıklarından olsa gerek bizim sitemizden okudukları taleplerimizi kendilerinmiş gibi anlatıyorlar. Bu da onların içinde bulundukları durumu ve sendikacılıktan ne kadar uzak olduklarını gösteriyor.

Malum sendikadan bir ricada bulunuyoruz; madem bizim taleplerimizi ve kazanımlarımızı anlatıyorsunuz; “Bunları biz rüyamızda göremezdik. Sağolsun Birlik Haber-Sen bunları hizmet kolumuza kazandırdı” deyin, biz de karşımızda bir sendika var diyelim.

Bizim sendikacılık anlayışımız; ‘halka hizmet, Hakka hizmet’ anlayışıdır. Hizmet kolumuzdaki tüm kamu görevlilerinin (üyemiz olsun veya olmasın)  sorunları bizim omuzlarımızdadır. Biz birileri gibi yan gelip yatmadan, başkasının emeğini çalmadan üyelerimiz için kazanım üretmeye devam edeceğiz.

Yazımızın ekinde de görüleceği üzere, daha önce de defalarca duyurduğumuz ve 20 Kasım 2015 (Bugün) tarihinde PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelgeden de anlaşılacağı gibi, bugüne kadar ne dediysek onun gerçekleştiği ortaya çıkmıştır.

Malum sendikanın algı yönetme çabalarına karşı her şeyin farkında olan tüm PTT A.Ş. personeline teşekkür ediyor, bir kez daha bu tür olayların yaşanmamasını ümit ediyoruz.

 

BİRLİK HABER-SEN GENEL MERKEZ

        YÖNETİM KURULU