Başkanlar Kurulu Toplantımızdan Daha Güçlü Birlik Haber-Sen İçin Elele Mesajı

20.02.2017 15:27

Başkanlar Kurulu Toplantımızdan Daha Güçlü Birlik Haber-Sen İçin Elele Mesajı

Antalya’da bir otelde düzenlenen toplantıya Genel Başkanımız Ömer Budak, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Genel Vekilimiz Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcılarımız, Mevlüt Burgaç, Cengiz Bekar, Ahmet Karagöz, Cüneyt Özban, Muzaffer Boskurt, Şube ve İl başkanlarımız katıldı.

Toplantıda Kur-an’ ı tilaveti okunarak, 15 Temmuz başta olmak üzere ülkemiz ve milletimiz için toprağa düşen bütün şehitlerimiz için dua edildi.

Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Ömer Budak, Memur-Sen’in "Davetimiz Memur-Sen'e, hedefimiz 1 milyon 111 bin üye, tercihimiz evet. Memur-Sen olarak, Türkiye’nin müreffeh ve ekonomik istikrarı için "Evet" diyoruz" kampanyasına hatırlatarak, Birlik Haber-Sen’inde bu kampanyaya bütün gücüyle destek vereceğini söyledi.

Teşkilat olarak referandumdan millet için olumlu bir kararın çıkacağına inandığını söyleyen Ömer Budak, " Ekmeğin büyümesi ve çalışanların da büyümeden paylarını alabilmesi için "Evet" diyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

Genel Başkanı Budak, " Sendikaların üye sayılarının güncelleneceği 15 Mayısa kadar hedefimiz 1 Milyon 111 bin 111 üyeye ulaşmaktır. Teşkilat olarak Mayıs ayına kadar fedakarlıkta, feragatta, ter akıtmada, yorulmada yeni bir yarışa giriyoruz. Bütün teşkilatımızdan zirveyi yakalayarak yeni destanlar yazmasını bekliyoruz.  Bu seferberlikte her bir üyemizin bir teşkilat başkanı gibi sorumluluk ve inisiyatif alacağından şüphemiz yok" dedi.

Birlik Haber-Sen’in adına yakışır bir teşkilata sahip olduğuna vurgu yapan Genel Başkan Budak, “Bu güne kadar bu teşkilat, ümmeti Muhammet için, vatanı, milleti için ve üyeleri için var gücüyle çalışmıştır. Bundan sonrada bu şekilde çalışacağından eminim. Bu teşkilatın bir mensubu ve Genel Başkanı olmaktan onur ve gurur duyuyorum.” diye konuştu.

15 Temmuz’da Birlik Haber-Sen teşkilatının FETÖ hainlerine karşı ülke genelindeki sokakları, meydanları doldurduğunu hatırlatan Genel Başkan Ömer Budak, “Demokrasiye karartma uygulandığı dönemlerde dik duruşuyla milletin ve milli iradenin yanında yer alan Birlik Haber-Sen, uluslararası kirli, karanlık odakların içerideki işbirlikçileri ile tezgâhladıkları ihanetlere karşı haklı olmanın verdiği güç ve cesaretle durmuş; 28 Şubat, 27 Nisan, 17-25 Aralık, 15 Temmuz gibi, millete karşı yapılan her türlü gayrimeşru ve hain girişimde, ‘hâkimiyet milletindir’ diyerek meydanlara çıkmış, haksızlıkların karşısında, mağdur ve mazlumların yanında yer almış; ırkına, diline, dinine, rengine bakmadan dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan mezalime gereken tepkiyi göstermiştir. Temsil ettiği üyeleri ve medeniyet değerleriyle ülkemizdeki milli birlik ve kardeşlik ikliminin tesisi için her zaman varlığını ortaya koymuştur” şeklinde konuştu.

Ömer Budak, “Birlik Haber-Sen, sendikacılığı ‘kavga zemininde rekabet zeminine, rekabet zemininden de hizmet zeminine’ dönüştürmüştür. Çalışanların mali haklarının iyileştirilmesini, sosyal ve meslekî gelişimlerine katkı sağlamayı ilke olarak benimseyen sendikamız; aynı zamanda daha demokratik Türkiye, özgürlüklerin daha fazla yaşanabildiği ülke ideali için elini taşın altına koymaktan geri durmamıştır” dedi.

Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerinin, Şube ve İl Başkanlarının da birer konuşma yaptığı toplantıda birlik ve beraberlik mesajı verilerek; 15 Mayıs’a kadar daha güçlü bir Birlik Haber-Sen için elle verilmesi kararı alındı.

Programın sonunda aile fotoğrafı çekildi.