Basın Yayın ve İletişim Hizmet Kolunda 6. Kez Genel Yetkiliyiz

31.05.2017 16:27

Basın Yayın ve İletişim Hizmet Kolunda 6. Kez Genel Yetkiliyiz

Kamu görevlilerinin haklı tercihi ve teşkilatlarımızın özverili çalışmalarıyla Birlik Haber-Sen, tüm ayak oyunlarına, engellemelere ve toplu sözleşmede elde ettiği kazanımları hayata geçirilmemesi için ayak direyen yöneticilere rağmen Basın Yayın ve İletişim Hizmet Kolunda yeniden GENEL YETKİLİ sendika olmayı başardı. Sendikamıza güvenen, attıkları imzayla bu güvenlerini ortaya koyan bütün üyelerimize teşekkür ediyoruz. Bu başarı, Büyük Birlik Haber-Sen ailesinin, bu başarı büyük Birlik Haber-Sen teşkilatının, bu başarı bütün Basın Yayın ve İletişim Hizmet Kolu çalışanlarınındır.

Birlik Haber-Sen olarak, üyelerimizin bize verdiği yetki emanetine en iyi şekilde sahip çıkacak, sorunlarını çözüme, taleplerini kazanıma dönüştüreceğiz. Sorunların çözümü için her mecrayı değerlendirecek, her platformu Basın Yayın ve İletişim Hizmet Kolu çalışanlarının sorunlarının konuşulduğu ve çözüm üretildiği mekanlara dönüştüreceğiz.

İnsana hizmeti en büyük değer sayan Birlik Haber-Sen’in hak temelli mücadelesi her zaman ve zeminde teşkilatımızın desteği ile tereddütsüz ve etkin şekilde sürmektedir. Emeğimiz, ekmeğimiz, istikrarımız, huzurumuz, adalet temelinde büyüyüp güçlenen Türkiye idealimizle ve hizmet sendikacılığı farkımızla, mücadele azmimizi, bugüne kadar elde ettiğimiz kazanımları, gerçekleştirdiğimiz dönüşümleri, karşımıza dağlar da dikilse yarınlara taşımaya kararlıyız.

Özelde kamu çalışanlarının hakkını aramanın yanı sıra, genelde ülke ve dünya meselelerinde her zaman demokrasiden yana olan Birlik Haber-Sen, adaletin, eşitliğin savunucusu, insan hak ve özgürlüklerinden yana tavrıyla sendikal mücadelenin vazgeçilmez sivil toplum kuruluşlarından birisi olmuştur.

Ülkemizde ve Dünyada, yaşanan zulümlere sessiz kalmayan Birlik Haber-Sen, 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminde Genel Başkanımız başta olmak üzere Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve bütün teşkilat mensuplarımız meydanları doldurmuştur. Hizmet kolunda bulunan TRT Genel Müdürlüğünü FETÖ mensuplarından temizleyen Birlik Haber-Sen sevdalıları, Sayın Cumhurbaşkanımızın tamam dediği güne kadar meydanlardaki nöbetlerini bırakmamışlardır.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hem kamu çalışanlarının haklarını savunmada hem de Türkiye’nin birlik ve beraberliğinin korunmasında, demokrasisinin yeşertilmesinde, temel hak ve özgürlüklerin daha da genişletilmesi yolundaki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Bu düşüncelerle, bize güvenen, destek olan, bütün Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolu çalışanlarımıza, Birlik Haber-Sen’i 6. kez “Genel Yetkiye” taşıyan, üye sayımızın 15 bin 869’a ulaşmasını ve en yakın rakibimizin iki katından daha fazla üyeye ulaşmamızı sağlayan başta iş yeri temsilcilerimiz olmak üzere Genel Merkez, Şube ve İl yönetimlerimize, Birlik Haber-Sen’in bugünlere taşınmasında emeği olan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ağustos ayında 2018 ve 2019 yıllarında hizmet kolumuzdaki kamu görevlilerinin yararlanacağı mali, sosyal ve özlük haklarının belirleneceği 4. Dönem Toplu Sözleşme sürecine en güçlü şekilde girecek olan Birlik Haber-Sen, kendi sorumluluk bilinciyle hareket edecek ve yeni kazanımlara imza atacaktır.