BAŞBAKAN YARDIMCISI SAYIN BÜLENT ARINÇ ZİYARET EDİLDİ

01.08.2015 20:31

BAŞBAKAN YARDIMCISI SAYIN BÜLENT ARINÇ ZİYARET EDİLDİ

 

Birlik Haber Sen Genel Başkanı Sayın Şinasi GÜLCÜOĞLU, TRT Şube Başkanı Yakup ÖZMEN, TRT’ de sözleşmeli olarak çalışan arkadaşımız Yasin GÜLÜNAY ve TRT Personeli Yusuf HACIOĞLU TRT’ den sorumlu Bakan ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent ARINÇ’ ı makamında ziyaret etti.

 

Yapılan görüşmede Birlik Haber Sen Genel Başkanı Sayın Şinasi GÜLCÜOĞLU;

 

TRT’ de sözleşmeli olarak görev yapan çalışanların kadroya alınması, Yayın-Yapım görevlilerine sarı basın kartı verilmesi, TRT'de uzun zamandır Görevde Yükselme sınavı yapılmaması nedeniyle bir tıkanıklık olduğu, bu durumun çalışanlar üzerinde olumsuz  etki oluşturduğu,bunun aşılması için ise biran önce bir görevde yükselme sınavı ( özellikle memurların şeflik sınavına girebilmesi ) yapılması gerektiği ,çalışanların moral değerlerinin yükseltilmesi açısından yerinde olacağı , TRT Yönetim Kurulunun almış olduğu kararların üzerinden RTÜK’ ün onay verme işleminin kaldırılması, TRT’ de Görev yapan çalışanların      (sözleşmeli ve Kadrolu ) Özlük Hakları ve Maaşlarının iyileştirilmesi, TRT’ den emekli olacak çalışanların Emekli Maaşlarının ve Tazminatlarının EK gösterge üzerinden ödenmesi ve Kamu Oyunda Eşit işe Eşit Ücret olarak bilinen 666 Sayılı KHK’ da eşitleri olan İl Müdürlerinin yararlanmasına rağmen PTT Başmüdürlerinin yararlanamadığı kararnameye Ek kararname çıkarılması gibi konularda Sayın Bakandan siz çalışanlar adına destek istedi.

 

Sayın BÜLENT ARINÇ ise;

 

TRT’ de sözleşmeli olarak görev yapan çalışanların kadroya alınması ile ilgili olarak bazı tereddütlerinin olduğunu fakat bu tereddütlerin Genel Başkanımızın kendisini ikna etmesi sonucu kalmadığını sözleşmelilerin kadro alabilmesi için bu görüşmeden sonra edindiği izlenim neticesinde kendisi tarafından endişe edilmemesi gerektiğini sendikamız aracılığı ile sözleşmeli çalışanlara desteğini devam ettireceğini ve kadro alabilmeleri için gerekli girişimleri başlatacağını diğer tüm konularla ilgili olarak ise konunun muhatapları ile görüşüp her tür desteği vereceğini belirtti.

 

Değerli Dostlar;

 

Birlik Haber Sen Genel Merkezi olarak sözleşmelilerin kadro alabilmesi ve TRT deki sorunların giderilmesi için son zamanlarda yaptığımız çalışmaları yakından izlediğinizi biliyoruz.

 

TRT ile ilgili olarak tasarrufun bakanlıkta olduğu, bakanlık aracılığı ile yapılacak çalışmaların sizler için daha verimli olacağı sizlerin de malumunuzdur.

 

Bu nedenle bu güne kadar bizlere yaptığınız hiç bir çağrıya duyarsız kalmadığımız gibi bundan sonrada bakanlık ile görüşme yapılması çağrınıza duyarsız kalmayarak TRT' den sorumlu Bakan ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent ARINÇ ile görüşerek kendisinden destek istedik.

 

Görüşmenin sizler adına hayırlı olmasını dileriz. Şunu unutmayın ki dün olduğu gibi bu günde söylemimiz aynıdır.Biz her zaman siz çalışanların yanında olduk ve bundan sonrada olmaya devam edeceğiz.

 

Unutmayın ve unutturmayın "BU İŞ YA OLACAK YA OLACAK" Hepinize saygılar sunar iyi çalışmalar dileriz.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR