BAKAN YILDIRIMA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDUK

13.01.2016 18:38

BAKAN YILDIRIMA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDUK

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın başkanlığında, Genel Başkanımız Ömer Budak, Genel Başkan Vekilimiz Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Bekar, Bakanı Binali Yıldırım'ı makamında ziyaret ederek PTT’de çalışanların taleplerini ilettiler.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bakanlıktaki kamu görevlilerinin sorun ve taleplerinden bahsederek sorunların çözüme kavuşturulması gerektiğini dile getirdi.

Ziyarette konuşan Genel Başkanımız Ömer Budak ise Bakan Yıldırım’a yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunarak, “4 yıllık üniversite mezunu dağıtıcı personellerin sınavsız olarak memurluk kadrosuna geçirilmesi; PTT A.Ş bünyesinde çalışan taşeron firma elmanlarının kadroya geçirilmesi; dağıtıcı ve memur personel sayısının artırılması; İHS’lilerin 101. maddesinin kaldırılmasının hızlandırılması; kamuda çalışan sözleşmeli personelin gelir vergisi hakkında; yeni genel müdürlük binası yapılması hakkında” bu taleplerde bulunarak çözümü konusunda destek beklediklerini belirtti.

Bakan Yıldırım ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Memur-Sen’in çalışmalarını yakından takip ettiğini bildirdi.

Birlik Haber-Sen’in taleplerinin çözümü konusunda ise atılması gereken adımları atacağını belirtti.

BAKAN YILDIRIM’A İLETTİĞİMİZ TALEPLERİN DETAYLARI ŞÖYLE:

4 YILLIK ÜNİVERSİTE MEZUNU DAĞITICI PERSONELLERİN SINAVSIZ OLARAK MEMURLUK KADROSUNA GEÇİRİLMESİ

PTT A.Ş bünyesinde 5 yıl dağıtım hizmetlerinde çalışan 4 yıllık üniversite mezunu dağıtıcıların sınavsız olarak memurluk kadrosuna geçirilmeleri hem kurum hizmetleri açısından hem de dağıtıcı personellerin moral ve motivasyonu olumlu olacaktır.

PTT A.Ş BÜNYESİNDE ÇALIŞAN TAŞERON FİRMA ELMANLARININ KADROYA GEÇİRİLMESİ

PTT A.Ş bünyesinde istihdam edilen; posta ayırım ve sevk işlerinde çalışan taşeron firma  elemanları  memur ve dağıtıcı  normu karşılığı olarak, PTT’nin   asli işlerinde işlerin de çalıştırılmakta ve  görevlerini başarıyla yürütmektedirler. Yıllardır asgari ücret üzerinden düşük maaşla PTT’nin asli işlerinde çalışan taşeron elemanlarının kadroya geçirilmelerinin sağlanması işgücü verimliği bakımından yararlı olacaktır.

DAĞITICI VE MEMUR PERSONEL SAYISININ ARTIRILMASI

PTT A.Ş bünyesindeki mevcut dağıtıcı ve memur personel eksikliği ile yetersizliğinin giderilmesi, hizmetlerin kesintisiz ve aksatılmadan yürütülmesi bakımından en az 5000 (beş bin) dağıtıcı ve memur personel alınmasının sağlanması.

İHS LİLERİN 101. MADDESİNİN KALDIRILMASININ HIZLANDIRILMASI

Posta Ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde 6475 sayılı kanuna tabi olarak çalıştırılan  İdari Hizmet Sözleşmeli Personel  hakkındaki yönetmeliğin 101.maddesinde yer alan “ekonomik işlem hacminin daralması veya kapatılan işyerlerinde görev yapan personelin hizmetlerinden başka bir birimde faydalanma imkânının kalmaması halinde, Yönetim Kurulu kararı ile sözleşmeyi yenilemeyebilir” şeklindeki hüküm, çalışma  barışını ve güvenini olumsuz etkilemekte, çalışanlar sürekli olarak işten çıkarma tehdidi altında kaldığından bu maddenin yönetmelikten çıkarılması.

PTT A.Ş BÜNYESİNDE İHS’li OLARAK ÇALIŞAN PERSONEL MAAŞLARININ DÜŞÜK OLMASI

PTT A.Ş bünyesinde İdari Hizmet Sözleşmeli olarak çalıştırılan personel maaşlarının, 399 sayılı cetvele tabi personellerle aynı işi yapmalarına karşı, 600 ile 800  TL arasında maaş farkı bulunmaktadır. İHS’li personel maaşlarına en az 200 TL olmak üzere zam yapılması, eşit işe eşit ücret yönünden bu statüde çalışanların moral ve motivasyonlarına olumlu katkı sağlayacaktır.

KAMUDA ÇALIŞAN SÖZLEŞMELİ PERSONELİN GELİR VERGİSİ HAKKINDA

Kamuda sözleşmeli olarak çalışan personelin ücret gelirlerinin tamamı Gelir Vergisine Esas Matrah’a dahil olduğundan ikinci aydan itibaren bir üst gelir vergisine esas vergi dilimine girmektedirler. Bu da Ocak ayında ödenen ücretlerle diğer aylarda ödenen ücretler arasında ciddi gelir kayıplarına neden olmaktadır. Bu nedenle Gelir Vergisi Dilimleri belirlenirken “sözleşmeli personel ücret gelirleri” için daha makul miktarların belirlenmesinin uygun olacağı düşünülmektedir.

YENİ GENEL MÜDÜRLÜK BİNASI YAPILMASI HAKKINDA

Mevcut Genel Müdürlük binamıza Mühendislere oturacak yer kalmadığından yeni bir Genel Müdürlük binasının yapılmasına ihtiyaç doğmuştur.

 

BİRLİK HABER-SEN GENEL MERKEZİ