Bakan Müezzinoğlu’ndan Memur-Sen’e Ziyaret

15.12.2016 17:52

Bakan Müezzinoğlu’ndan Memur-Sen’e Ziyaret

Memur-Sen Genel Merkezi'nde gerçekleşen ziyarette, Bakan Mehmet Müezzinoğlu ve Genel Başkan Ali Yalçın, bir süre ikili görüşme gerçekleştirdi. Daha sonra Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’yla birlikte, Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri, Memur-Sen'e bağlı sendikaların başkanları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem ve Devlet Personel Başkan Vekili Enes Polat’la birlikte istişare toplantısı yapıldı. İstişare toplantısında Yalçın, KPDK'da gündeme getirilen ve üzerinde değerlendirme yapılan konuları da Bakan Müezzinoğlu’na iletti.

Ziyaretten Memnuniyet Duyduk

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Memur-Sen olarak, kamu görevlileri sendikaları heyet başkanı olarak, 3 milyon 400 bine yakın kamu görevlisi ve 2 milyona yakın kamu emeklisi rakamıyla toplam 5 milyon 500 bine yakın kişi için kamu işveren heyeti başkanıyla iki yıllık bir toplu sözleşme imzaladık. 2017 yılı da, aynı zamanda 4.Dönem Toplu Sözleşme dönemidir. Bu çerçevede bu ziyareti önemli buluyoruz” ifadelerini kullandı.

Bekleyen Konulara İlişkin Çalışma Hızlandırılmalı

Geçtiğimiz günlerde yapılan KPDK toplantısında, 3.Dönem Toplu Sözleşmelerinde imza altına alınan ancak henüz uygulamaya konmayan maddelerin görüşüldüğünü hatırlatan Yalçın, “Geçtiğimiz KPDK’da, bakan beyin de ilk KPDK’sıydı ve bu toplantıda 3.Dönem Toplu Sözleşme’de alınan kararlara yönelik bir istişare ortamı kuruldu. Üzerinde çalışma yapılacağı söylenen konular bir kez daha konuşuldu. Konfederasyon olarak üzerinde çalışılması öngörülen hüküm sayısı 6, sendikalar bazında ise bu sayı 21’dir. Yani toplam 27 başlıklı çalışılması gereken konu vardır. Bunlar içerisinde bakanımız Aralık ayı içinde sonuçlandırmayı umuyoruz dediği, üç başlık vardı. Bunlar; ‘KİT’lerde çalışanların temel ücret grupları’, ‘Seyr-ü Sefer Üzerinde oluşan EuroKontrol dediğimiz mekanizmanın Devlet Hava Meydanı çalışanlarına dağıtılması konusu’ ve “KİT’lerdeki sözleşmeli personelin yıllık izinlerinin bir sonraki yıla devri” konusuydu. Bunların kısa süre içerisinde çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz. Ayrıca 4/C statüsündeki personelin, işçi statüsünde olup kamu görevi icra eden personelin, vekil imam vekil ebe ve usta öğreticilerin kadroya alınmaları başta olmak üzere, kamu görevlileri lehine hüküm doğuracak diğer maddelerin de ivedi bir şekilde çözüme kavuşturulmasını istiyoruz” diye konuştu.

Memur-Sen olarak 1 milyona yakın üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük konfederasyonu olduklarını kaydeden Yalçın, “Bekleyen konulara ilişkin takvimin hızlandırılması ve atılan imzanın gereğinin yerine getirilmesi konusunda bakan beyin gereken inisiyatifi almasını bekliyoruz.2017 yılına girmeden müjdelerin gelmesi kamu görevlilerin de motivasyonunu yükseltecektir” şeklinde konuştu.

Yıllık İzinler Konusunu Gündemde Tutacağız

Yalçın, “KİT’lerde sözleşmeli personelin yıllık izinlerinin bir sonraki yıla devri konusunu gündemde tutacağız. 15 Temmuz süreci sonrası yaşanan bazı aksamalar dolayısıyla insanlar izinlerini kullanamadı. Kamu buna izin vermedi. Dolayısıyla biz mevcut izin hakkının bir sonraki yılda kullanımına yönelik bir kolaylık istiyoruz. Bu talep haklı bir taleptir, takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Cumartesi Günü Halep İçin Hatay’da Olacağız

Gelen bir soru üzerine Halep için de girişimlerinin sürdüğünü aktaran Yalçın, daha önce Halep için 5 Aşamalı Eylem planını açıkladıklarını belirterek, “Memur-Sen olarak 5 aşamalı eylem planımızı kamuoyuna deklare etmiştik. İlk önce 20 yardım TIR’ını yardım kuruluşlarına teslim ettik.  Teşkilatımızla 81 ilden 81’in üzerinde TIR’la yardımlarımızı bölgeye ulaştırmak için talimatımızı verdik. Geçen hafta Cuma namazı sonrası, gıyabi cenaze namazları ve basın açıklamalarıyla Halep konusunda kamu bilincinin oluşmasına gayret ettik. Bir gün sonra İstanbul Taksim’de, Tünel’den Galatasaray Lisesine yürüyerek Halep eylemimizi gerçekleştirdik. Şuan uluslararası kuruluşlara duyarlılık çağrılarımızı ileten mektuplarımızı yolladık. Cumartesi de saat 10.30’da Hatay Merkez’de buluşmak üzere araç konvoyu illerden harekete geçmiş durumda. Konvoy Hatay’da bir araya gelerek buradan Cilvegözü Sınır Kapısı’na geçilecektir” dedi.

Halep’e Yol Açılacaksa Önce Yola Çıkmak Gerekiyor

“Halep’te koridor açılması ya da Halep’te sivillerin dışarı çıkarılması gerekiyor” diyen Yalçın, “Bunun için sorumluluk alacağız. Kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz. Halep’e yol açılacaksa önce yola çıkmak gerekiyor. Millet olarak üstümüze düşeni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Kamuda Açığa Almalar Konusunda İşlem Hızlandırılmalıdır

Kamuda açığa almalar konusunda da konuşan Yalçın, “Terörle irtibatı kesinleşmiş kişilere merhamet edilemez. Bir kişi masumsa ve bu süreçte mağdur duruma düşüyorsa hakkı derhal iade edilmeli ve mağduriyet yaşatılmamalıdır. Bu çerçevede kamuda ihraçlar konusunda kriterlerin bütünlenmesi ve ortak zeminde çalışılması durumundan kaynaklı bir eksiklik görüyorum. Bu konunun çalışma bakanlığı boyutunun da olduğunu KPDK toplantısında da ifade etmiştik. Mülki Amirler tarafından açıkta bekletilen kişiler de mevcut. Bu sürecin hızla işletilmesi ve mağduriyete izin verilmemesi gerekiyor. Herhangi bir gecikmede istenmeyen durumlar yaşanabilir, bunun önüne geçilmeli, bu konuda mülki amirlerin açıkta tuttuğu çalışanlar başta olmak üzere incelemeler,  çalışan görevi başındayken yapılabilir” şeklinde konuştu.

Müezzinoğlu: Kamu Çalışanlarının Yarınını Bugünden Daha İyi Yapacağız
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, “Memur-Sen, kamu çalışanı adına koşulların daha iyi olmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Biz de bu anlamda kamu çalışanlarının durumlarını daha iyi hale getirme derdindeyiz. Her çalışanımızın yarınını bugünden daha iyi yapmaya çalışmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Çalışmalarımız Olumlu Şekilde İlerliyor

Müezzinoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Geçtiğimiz günlerde yaptığımız KPDK’ da daha önce danışma kurulunun üzerinde hemfikir kaldığı birçok konu başlığında çalışmalar yapıldı. Bunlardan bir kısmı yapıldı, bir kısmı da tarih verilerek çözülmek üzere çalışmaya alındı. Ama şuan özellikle KİT’lerdeki temel ücret gruplarına ilişkin çalışma ve Euro Kontrol konusuna ilişkin Kalkınma Bakanımızla görüşmelerimiz sürüyor. Bu konularda çalışmalarımızın olumlu bir şekilde ilerlediğini söylemek istiyorum. Bunları aynı şekilde olumlu bir şekilde sonuçlandırmak istiyoruz.”

Duyarlılık Gerektiren Her Konuda Memur-Sen Sorumluluk Aldı
“Halep konusunda uluslararası kamuoyunun sessizliği sürüyor” diyen Müezzinoğlu, “Bu ülkenin insanı, nerede bir mazlum varsa, nerede bir mağdur varsa ağzındaki lokmayı paylaşır. İnsani vicdanın tüm gereklerini Türkiye yapıyor. Son üç günde Halep’te katliamların artarak sürdüğünü görüyoruz. Hastanelerin, parkların bombalandığını görüyoruz. Geçici de olsa ateşkesin yapıldığını, buna rağmen, sivillerin tahliye edildiği konvoyun vurulduğunu görüyoruz. Bu insanlık dışı bir süreçtir. Ancak bu konuda ülkemizin de hükümetimizin de insanımızın da duruşu bellidir, bizler mazlumların ve mağdurların yanında yer alıyoruz. Bu konuda Memur-Sen’e de teşekkürlerimizi iletiyorum. Memur-Sen yalnız bu hadisede değil, duyarlılık gerektiren bütün konularda sorumluluk alarak harekete geçmiştir. Halep için de geçtiğimiz günlerde bir kampanyanın startını verdiler, bu anlamda Memur-Sen’i bir kez daha yürekten tebrik ediyorum” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Yalçın, Bakan Müezzinoğlu’na talep ve öneriler dosyasını sundu.