Asırlık Çınar Türkiye Cumhuriyeti 98 Yaşında

29.10.2021 00:25

Asırlık Çınar Türkiye Cumhuriyeti 98 Yaşında

Emperyalistlerin ve onların yerli işbirlikçilerinin topyekûn işgal ve sindirme girişimine karşı, milletimizin ferasetiyle 29 Ekim 1923’de “Hâkimiyet Milletindir” şiarıyla Cumhuriyet esaslarına dayanan yeni devletimiz tüm dünyaya ilan edilmiştir.

Bugün asırlık bir çınar heybetine kavuşan Cumhuriyetimiz, 98 yıldır karşısına çıkan türlü zorluklarla mücadele etmiş ve üstesinden gelmiştir. Geçmişte olduğu gibi bugün de Batılı güçlerin, sermaye çetelerinin ve silah tüccarlarının biçmiş olduğu rolleri Sevr’i yırtıp tarihin tozlu sayfalarına attığı gibi atmaktadır.

Her türlü açık veya kapalı tehdit ve yıldırma operasyonları karşısında, 2200 yıllık bir devlet geleneği bakiyesine sahip Türkiye Cumhuriyeti, demokrasi ve kalkınma mücadelesini; insani değerlere olan bağlılığı, vizyoner atılımları, ilkeli iç ve dış politikasıyla bölgemizde ve küremizde ilham kaynağı olarak sürdürüyor.

Cumhuriyetimiz, sadece kendi vatandaşlarının değil tüm dünyadaki mazlumların, mağdurların, yol gözleyenlerin, soydaş ve kardeş milletlerin umut kaynağıdır.

Son olarak 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlar bir kez daha göstermiştir ki aziz milletimize ve devletimize istikamet çizenler, hürriyetine tasallut olanlar kaybetmeye mahkûmdur.

Emperyalizmin, taşeron örgütü FETÖ vasıtasıyla içimizden devşirdiği hain kuklalar aracılığıyla bağımsızlığımıza darbe vurmak, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmak, milletimizin idare ve egemenlik üzerindeki tasarruf yetkisini okyanus ötesine aktarmak suretiyle Türkiye’yi işgal etme girişimi karşısında bozguna uğrayarak geri çekilmesi, İstiklal Harbi ve 29 Ekim ruhunun hâlâ çok güçlü ve diri olduğunun bir işaretidir.

Aziz milletimizin indinde sömürgeci kuvvetlere karşı parlayan istiklal ve bağımsızlık ateşi, güneş gibi yolumuzu aydınlatmayı sürdürecek ve bizlere rehberlik edecektir.

Büyük Memur-Sen camiası olarak, varoluş mücadelesi veren ve hürriyet yolunda canlarını feda eden kahraman ecdadımızı rahmetle, minnetle ve duayla yâd ediyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.