41.BALKAN YÜRÜYÜŞ YARIŞMASI YAPILDI

01.08.2015 20:31

41.BALKAN YÜRÜYÜŞ YARIŞMASI YAPILDI

 

41. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nda, bayanlar kategorisinde Ayyıldız, erkekler kategorisinde ise Balıkesir'den katılan Sebahattin Tatar birinci oldu.


Bu yıl İzmir'de düzenlenen 41. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nda, bayanlar kategorisinde Yeliz Ayyıldız, erkekler kategorisinde ise Balıkesir'den katılan Sebahattin Tatar birinci oldu. 

Arnavutluk, Makedonya, Kosova, Bulgaristan, Romanya ve Türkiye'nin katıldığı yarışma,İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Hasan Ali Yücel Bulvarı'nda yapıldı. Balkan ülkeleri arasında dostluk ve iyi ilişkileri geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışmaya 31 kadın ve 84 erkek postacı katıldı. Türkiye'yi bayanlarda İzmir'den Gülşen Eser, Ankara'dan Yeliz Ayyıldız ve Trabzon'dan Nebahat Atasoy, erkeklerde ise Balıkesir'den Sebahattin Tatar, Elazığ'dan Suat Ersoy, Diyarbakır'dan Eskeri Aktan, Trabzon'dan Kadir Öztürk ve Edirne'den Selçuk Çelik temsil etti.

 

Yarıştan önce düzenlenen törene Sayın Genel Başkanımız Şinasi Gülcüoğlu, Genel Sekreterimiz Gürbüz İnaltekin, Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreterimiz Mevlüt Burgaç, Genel Eğitim ve Dış İlişkiler Sekreterimiz Mehmet Cemal Çivi ve Genel Basın Yayın Sekreterimiz Abdurrahman Tanrıverdi katılım sağladı.

 


Erkekler 10 bin metre yürürken bayanlar 5 bin metrede bitiş çizgisini geçmek için ter döktü. Bayanlar kategorisinde Ayyıldız birinciliği, Atasoy ikinciliği, Arnavutluk'tan Igera Sulaj ise üçüncülüğü elde etti. Rakiplerine fark atarak ipi göğüsleyen Ayyıldız, "Şampiyonluğu hedeflemiştim, çok şükür geldi. Çok mutluyum. Ülkemde yapılan organizasyonda başarılı olmak ve dereceye girmek olağanüstü mutluluk ve gurur verici bir başarı." diye konuştu. Erkekler katgorisinde ise Tatar birinci, Öztürk ikinci, Aktan üçüncü oldu. Bu sonuçlarla Türkiye, bayanlar ve erkeklerde takım olarak birincilik kürsüsüne çıktı. Yarışmada dereceye girenlere, kupa ve madalya verildi.

İLGİLİ FOTOĞRAFLAR